Anosmia: ce este anosmia, apare la multi dintre cei infectati cu coronavirus inainte de celelalte simptome

Persoana internata in spital

Anosmia este unul dintre simptomele care apare la multi dintre cei infectati cu coronavirus. Ce au observat medicii.


In articol:

Numarul celor infectati cu coronavirus a depasit 700.000 la nivel mondial, iar peste 34.000 de persoane au murit pana in prezent. Simptomele bolii COVID-19 sunt asemanatoare cu cele ale unei gripe: dificultati in respiratie, febra, tuse, dureri in gat, dureri de cap si oboseala.

S-a observat insa un nou simptom, mai exact anosmia, care a aparut in special la cei care nu prezentau semnele de mai sus.

Citeste si: Coronavirus Romania: cat mai dureaza izolarea oamenilor in casa

Citeste si: Coronavirus - Descoperirea recenta a japonezilor: Covid-19 se ia si prin conversatie. Ce e de facut

Citeste si: Se transmite coronavirus prin aer? Cat timp supravietuieste coronavirus?

Anosmia: ce este anosmia si cum se manifesta la cei infectati cu coronavirus

Anosmia, simptom la coronavirus

Citeste si: SECRETUL ținut ascuns de Emi Pian. S-a aflat câți bani făcea pe zi. Suma e șocantă! - capital.ro

S-a observat in mai multe cazuri ca cei care s-au infectat cu coronavirus au experimentat anosmia, adica pierderea mirosului si a gustului. Ce este si mai ciudat este ca acest simptom a aparut de fiecare data inaintea celorlalte, fiind practic unul dintre primele semne ale bolii.

Acest lucru a fost observat in mai multe cazuri din Franta, dar si in Germania. Potrivit directorului Institutului de Virologie de la Spitalul Universitar din Bonn, din 100 de pacienti infectati cu coronavirus, doua treimi si-au pierdut mirosul si gustul timp de cateva zile.

Anosmia: in unele cazuri pierderea mirosului a fost atat de puternica incat subiectii nu isi mai puteau mirosi samponul sau mancarea, iar o mama nu a putut simti nici macar mirosul scutecului plin al copilului.

"In Coreea de Sud, unde testarea este mult mai mare, 30% dintre pacientii depistati pozitiv au avut anosmia drept prim simptom. Vorbim despre cazurile usoare si despre asimptomatici. In Iran s-au identificat cazuri izolate, la fel si in SUA, Franta ori Italia", a declarat Un reprezentant al Societătii de Rinologie din Marea Britanie.

Citeste si: Cum se transmite COVID-19. Dr. Streinu Cercel: "Acest virus parsiv se ascunde in praf"

Anosmia: cand apare anosmia

Coronavirus - emblema covid-19

In general cauzele aparitiei anosmiei pot fi multiple. Anosmia poate aparea din cauza unei congestii nazale provocate de o infectie, de alergie sau chiar de poluare.

Anosmia poate fi provocata si de anumite medicamente, ca efect secundar al lor. Anosmia apare si din cauza varstei, mai ales dupa 60 de ani.

Nu in ultimul rand anosmia poate aparea in randul celor bolnavi de cancer, din cauza tratamentelor radiologice pe care le urmeaza.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies