ANM a lansat o atenționare de cod galben de vânt puternic, de până la 70 de km/h: Temperaturile minime continuă să scadă și în București, până la 3 grade Celsius

Author: Cristina Mocanu

Vremea continuă să se răcească în Capitală

 
Sursa: pexels.com

Potrivit meteorologilor ANM, vremea continuă să se răcească în Capitală, iar temperaturile minime vor ajunge la 3 grade Celsius.

Meteorologii ANM au emis un cod galben de vânt puternic pentru zona de vest a țării. Între timp, temperaturile minime în Capitală continuă să scadă până la 3 grade Celsius. De asemenea se anunță ploi și vânt puternic, cu intensificări de până la 70 de km/h. Iată cum va fi vremea în următoarele ore:

ANM anunță temperaturi în scădere pentru Municipiul București

În perioada următoare, Municipiul București se va confrunta cu schimbări semnificative în condițiile meteorologice, potrivit prognozei speciale emise pentru intervalul 18 aprilie 2024, ora 10:00- 20 aprilie 2024, ora 09:00.

Pentru prima parte a perioadei, respectiv între 18 aprilie, ora 10:00, și 19 aprilie, ora 09:00, se anticipează o ușoară scădere a temperaturilor. Vor exista înnorări temporare și condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla cu intensificări, cu rafale de până la 50...55 km/h. Pe timp de noapte, cerul se va degaja, iar vântul va slăbi. Temperatura maximă va oscila între 16 și 17 grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 6 grade Celsius.

În continuarea intervalului, între 19 aprilie, ora 09:00, și 20 aprilie, ora 09:00, vremea va rămâne rece, cu cer parțial înnorat, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va avea o intensitate slabă și moderată, iar temperaturile se vor menține într-un interval similar, cu valori maxime între 15 și 17 grade Celsius, și minime între 5 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București indică o tendință de scădere a temperaturilor în următoarele zile. Până vineri dimineața, se așteaptă condiții meteorologice mai aspre, cu vânt puternic și precipitații slabe.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi sub 0 grade Celsius și ninsori la munte: Prognoza meteo pentru ziua de joi, 18 aprilie 2024

ANM a lansat o informație de cod galben de vânt puternic

În context național, conform informării meteorologice, se preconizează o vreme rece în cea mai mare parte a țării, cu posibile precipitații sub formă de brumă în regiunile intracarpatice și zonele deluroase. Joi, 18 aprilie, se prognozează precipitații temporare în nordul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor fi moderate, iar vântul va avea intensificări, în special pe crestele Carpaților Meridionali.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

De asemenea, este emisă o atenționare meteorologică cod galben pentru unele județe din sud-vestul și sudul țării, unde se așteaptă intensificări ale vântului, cu rafale de până la 55...65 km/h și izolat de 70 km/h.

La altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi joi.

Codul galben de vânt puternic va fi valabil până la ora 21, pentru următoarele regiuni: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Citește și: Furtuna Renata a ajuns și în România! Meteorologii ANM au emis o atenționare cod galben de furtuni și grindină: Capitala este vizată de fenomene extreme, iar la munte ninge

Astfel, meteorologii recomandă să aveți o atenție sporită în perioada menționată și să respectați indicațiile autorităților pentru asigurarea siguranței în condiții meteorologice mai severe.

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!