Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Salariile celor care nu respectă legea vor fi suspendate!

,
Italia

Angajații care nu respectă legea vor avea salariile suspendate

[Sursa foto: PixaBay]

Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Președintele Italiei a semnat, marți, hotărârea prin care se vor îngheța salariile angajaților care nu respectă legea.


In articol:

Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Președintele Italiei a semnat, marți, hotărârea prin care se vor îngheța salariile angajaților care nu respectă legea.

Citeste si: Lista localităţilor din România care au intrat în scenariul ROȘU. Este nevoie de certificatul Covid-19 pentru a intra în baruri și restaurante

Angajații din Italia pot merge la serviciu doar dacă dețin certificatul verde. Salariile celor care nu respectă legea vor fi suspendate

Prima versiune a planului avea în vedere suspendarea angajaților care nu se prezintă la muncă. S-a renunțat la pasajul din actul normativ conform căruia „începând cu a cincea zi de absență, raportul de muncă este suspendat până la prezentarea certificatului”.  S-a hotărât ca pedeapsa să fie suspendarea salariului.

Hotărârea mai are în vedere ca toate farmaciile și toate instituțiile sanitare autorizate sau acreditate la Serviciul Sanitar Național să asigure valoarea testelor antigen, datorită cărora se poate obține certificatul verde timp de 48 de ore.

Citeste si: Raed Arafat anunță că valul 4 al pandemiei este mult mai violent, în special pentru medici: „Din păcate, nu putem să nu ne facem treaba”

Potrivit hotărârii, termenul de valabilitate al unui test molecular este acum de 72 de ore. Farmaciile care nu respectă regulile riscă sancțiuni cuprinse între 1.000

şi 10.000 de euro și suspendarea activităţii pentru maxim cinci zile. Totodată, cetățenii care nu pot face vaccinul anti-COVID-19 vor avea parte de teste gratuite, pentru care a fost asigurată o îndemnizație în valoare de 105 milioane de euro.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori și-au administrat cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 65% au completat întreaga schemă de vaccinare.

Citeste si: Alexandru Rafila a dezvăluit motivul real al închiderii școlilor: "Aceste cifre să nu fie folosite ca pretext". Care este adevărul

În plus, certificatul verde este obligatoriu și la Vatican.

De pe data de 1 octombrie, intrarea în Vatican va fi posibilă strict pe baza certificatului verde.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Părinții care vor sta acasă cu copiii care fac școală în regim online vor primi 75% din salariul brut. Iată care sunt condițiile

Sondaj Avangarde: Klaus Iohannis, sub George Simion

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

București intră în scenariul roșu! Ce restricții se impun în Capitală

Atenție elevi și părinți! În ce condiții se închid școlile în luna octombrie! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: "Vor trece în online..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies