Amenzi de până la 5.000 de lei pentru români. Ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat

,
recensământ-recenzori-amendă

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru români

[Sursa foto: Istock]

Autoritățile din România au anunțat că recensământul de anul acesta este aproape încheiat. Persoanele care nu s-au autorecenzat vor trebui să le deschidă ușa recenzorilor. Dacă nu vor face acest lucru, vor primi amenzi de până la 5.000 de lei.


In articol:

Persoanele care nu s-au autorecenzat vor trebui să le deschidă ușa recenzorilor. Dacă nu vor face acest lucru, persoanele în cauză vor putea fi amendate cu până la 5.000 de lei.

Acestea sunt ultimele 20 de zile în care recensământul mai poate fi făcut.

Cu toate acestea, nu toată  lumea s-a autorecenzat și nu toți decid să lase recenzorii să își facă treaba. Mai mult decât atât, deși volumul de muncă este mare, România nu beneficiază de prea mulți recenzori.

Unul dintre recenzori, după ce a primit mai multe refuzuri din partea românilor, a explicat care este motivul pentru care aceștia refuză să își dea datele personele necesare completării formularului de recensământ.

Așadar, unele persoane se tem de faptul că datele lor personale ar putea fi folosite pentru a fi deschise conturi bancare, în timp ce alte persoane nu vor să arate documentele personale, de teamă că recenzorii pot dispărea cu ele sau de teamă că ar putea rămâne fără proprietățile pe care le au.

Citeste si: Românii trebuie să completeze chestionarele de autorecenzare din nou. Care este motivul

Mai mult mult decât atât, recenzorii se lovesc și de probleme tehnice, precum navigarea greoaie pe tabletă. De asemenea, o altă problemă îmtâmpinată este cea a numărului de recenzori. În Capitală, spre exemplu, este nevoie pe teren de peste 1.600 de recenzori, însă cei disponibli sunt doar 700 la număr.

recensământ-recenzori-amendă

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru români

[Sursa foto: Istock]

Persoanele care refuză autorecenzarea pot primi amenzi de până la 3.000 de lei

Persoanele care vor refuza să se autorecenzeze, indiferent de motiv, riscă să fie amendate cu suma de 3.000

de lei. Din cauza acestui lucru, în Oradea, 15 persoane au fost deja sancționate. Mai mult decât atât, amenda se poate ridica și la 5.000 de lei, dacă persoana respectivă nu îi dă voie recenzorului să intre în locuința sa, conform capital.ro.

Pentru ca românii să își dea acordul pentru realizarea recensământului, li s-a spus cum pot diferenția recenzorii de persoanele care pretind a avea această funcție.

Citeste si: De unde se descarcă dovada autorecenzării pentru a beneficia de o zi liberă. Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care completează online chestionarul pentru recensământ 2022

„Aceştia vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul emis de Institutul Național de Statisctică, potrivit antena3.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești importante pentru români. Se aplică începând cu 15 mai. Riști amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu respecți legea

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Românii trebuie să completeze chestionarele de autorecenzare din nou. Care este motivul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies