Românii trebuie să completeze chestionarele de autorecenzare din nou. Care este motivul

,
chestionar-autorecenzare-invalidate

Aproximativ două milioane de chestionare au fost invalidate

[Sursa foto: Facebook: Institutul Național de Statistică]

11 milioane de persoane s-au autorecenzat în urmă cu doar câteva săptămâni, însă aproximativ două milioane dintre chestionare au fost declarate invalide. Cu toate acestea, respondenților nu li s-a transmis acest lucru, deoarece platforma nu anunță situațiile de acest gen.


In articol:

După ce 11 milioane de persoane s-au autorecenzat, aproximativ 2 milioane dintre ele au parte de o surpriză neplăcută. Chestionarele acestora au fost declarate invalide, deoarece fie au fost completate parțial, fie nu au fost completate în mod corect.

Întrucât platforma nu i-a informat în ceea ce privește chestionarele incorecre, românii care vor să verifice dacă și ei se numără printre ghinioniști trebuie să o facă singuri.

Cum poți să aflii care sunt chestionarele invalide?

Persoanele care vor să verifice validitatea chestionarelor proprii trebuie să intre pe site-ul pe care s-au autorecenzat, recensamantromania.ro, urmând să introducă CNP-ul la secțiunea „Verificarea autorecenzării după 7 zile”.

Citeste si: Cum recunoști un recenzor care îți bate la ușă pentru recensământul 2022

În cazul persoanelor care s-au autorecenzat așa cum trebuie, acestea vor primi o dovadă de autorecenzare. De asemenea, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat așa cum trebuia, acestea vor primi un mesaj în ceea ce privește neefectuarea autorecenzării, relatează Romaniatv.net.

chestionar-autorecenzare-invalidate

Aproximativ două milioane de chestionare au fost invalidate

[Sursa foto: Istock]

Mai mult decât atât, persoanele care nu au chestionarul completat așa cum trebuie vor trebui să aștepte ca recenzorii să vină la ei acasă.

Despre acest lucru, potrivit Observatornews.ro, Institutul Național de Statistică a declarat că realizarea platformei de autorecenzare nu a mers așa cum ar fi trebuit, motiv pentru care chiar și chestionarele cu greșeli au fost înregistrate.

Care a fost una dintre cele mai frevente greșeli atunci când chestionarele au fost completate?

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli a fost făcută din pură neatenție, motiv pentru care chestionarele au fost anulate.Mai exact, una dintre greșeli a fost făcută de persoanele care au declarat că nu au locuit în alt oraș, deși acestea erau mutate în București, oraș care nu era locul lor natal.

„Mulţi oameni s-au născut în alt judeţ, au venit imediat la Bucureşti şi, când au fost întrebaţi dacă au locuit altundeva în afară de Bucureşti, ei răspund că « nu », dar trebuie trecut « da », pentru că s-au născut altundeva. Nu permite sistemul altceva şi, automat, chestionarul este invalidat”, a declarat Ștefan, unul dintre recenzorii Primăriei Sectorului 6.

Citeste si: Autorecenzarea s-a încheiat, iar amenzile încep să curgă de acum. Ce persoane sunt vizate

O altă greșeală a fost cauzată de neatenția părinților atunci când aceștia trebuiau să completeze datele personale ale copiilor.

„Platforma a fost prevăzută cu nişte chei de control, dar, probabil, a fost o scăpare, a fost un buton acolo care permitea transmiterea chestionarului inclusiv cu anumite atenţionări. Dar o luăm ca pe o învăţătură şi, pe viitor, la următorul recensământ, să remediem această problemă”, a mărturisit Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL, conform Observatornews.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Recensământ 2022. Când încep interviurile față în față, cum se vor desfășura și cât durează

Medicul Marian Gașpar rămâne 30 de zile în spatele gratiilor: Lua șpagă de șase ori pe săptămână, anunță procurorii

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum recunoști un recenzor care îți bate la ușă pentru recensământul 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies