Alexandru Rafia anunță o creștere săptămânală a infectărilor cu COVID-19. Ministrul Sănătății a spus când se va încheia valul șase

,
alexandru-rafila-covid-19-infectări-valul-șase-pandemie

Alexandru Rafia anunță o creștere săptămânală a infectărilor cu COVID-19

[Sursa foto: Istock]

Alexandru Rafila a anunțat o creștere săptămânală a infectărilor cu COVID-19. Informația a venit după ce au fost raportate mai mult de 4.000 de cazuri și lucrurile nu par să se oprească aici. Ministrul Sănătății susține că, acum o săptămână, numărul persoanelor infectate era de patru ori mai mic.

Alexandru Rafila le-a dat românilor o veste deloc plăcută în ceea ce privește infectările cu COVID-19. Conform ministrului Sănătății, numărul de infectări este din ce în ce mai mare cu fiecare săptămână care trece.

Alexandru Rafila susține că numărul infectărilor cu COVID-19 este „în creștere”

„Cifrele sunt in crestere de la saptamana la saptamana. In fiecare saptamana se dubleaza numarul de cazuri.

Nu vrem sa ingrijoram pe nimeni, dar trebuie sa stim. Astazi au fost peste 4000 de cazuri de covid-19, numarul de persoane internate este in jur de 1400, la ATI sunt 86 de persoane, niciun copil. Decese au fost 8 în ziua precedentă.

Cifrele sunt in crestere. In urma cu o saptamana aveam circa 1000 de persoane internate. Cifrele vor creşte, in mod evident. Aceasta crestere va continua circa 4-5 saptamani, după care se va stabiliza şi speram ca odata cu inceputul toamnei sa intram pe un trend descendent”, a spus Alexandru Rafila, conform romaniatv.net.

„Iniţial, cand a patra doză a fost recomandată, ea a fost rezervata în general persoanelor in varsta de peste 80 de ani sau celor cu boli serioasă, fiecare tara şi-a stabilit categoria de persoane care să beneficieze de această doză. În momentul de faţă, există aceasta opinie a Agenţiei Europene a Medicamentului şi a Centrului European de Control al Bolilor care recomandă administrarea celei de-a patra doza de vaccin şi persoanelor cu varsta de peste 60 de ani.

Citeste si: Nelu Tătaru susține că masca de protecție ar putea fi obligatorie din nou

alexandru-rafila-covid-19-infectări-valul-șase-pandemie

Alexandru Rafia anunță o creștere săptămânală a infectărilor cu COVID-19

[Sursa foto: Facebook: Alexandru Rafila]

Pentru persoanele cu vârsta de până la 60 de ani, menţiunea este că nu există dovezi ale beneficiilor vaccinării cu cea de-a patra doză. Astfel că, al doilea booster nu este recomandat pana la 60 de ani. Eu personal, as vrea sa fac doza a patra de vaccin cu varianta nouă a vaccinului, care sper să oprească şi transmisibilitatea acestei tulpini. În septembrie speram să existe un nou vaccin”, a continuat acesta.

Ministrul Sănătății nu susține reintroducerea restricțiilor în acest moment

Cu toate că situația începe să fie mai dificilă, Alexandru Rafila declară că nu este nevoie de reintroducerea restricțiilor și nici nu crede că acest lucru se va întâmpla din nou.

„Eu, personal nu cred ca se va ajunge la restrangerea activitatilor publice. Cred ca aceste valuri care vor mai aparea nu vor duce la sufocarea sistemelor de sanatate cum s-a intamplat în primele valuri ale pandemiei. Nu are rost sa opresti activitatile economice si sociale, nu are rost sa inchizi şcolile.

Mască recomand, nu ca obligativitate. În unitățile sanitare, da. Am rugat toți șefii unitățlilor sanitare să utilizeze masca. La nivelul populației, cred că este clar, am văzut deja oameni care poartă mască. Principalul loc în care se transmite virusul este în mijloacele de transport. Am avut prieteni care s-au infectat în avion.

Citeste si: Ce persoane își pot face a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Vârful valului șase se va înregistra în august

Pentru a impune restrictii trebuie sa existe o decizie, care trebuie aprobata in Parlament, care să genereze o lege care să spună că este stare de alertă. În momentul acesta nu se poate”, a mai apus ministrul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Valul șase al pendemiei de COVID-19 a început. Ce trebuie să faci, dacă te numeri printre infectați

Noua isterie la nivel mondial: un joc a reușit să înnebunească lumea și devine cel mai căutat cuvânt pe Google

Valul șase al pendemiei de COVID-19 a început. Ce trebuie să faci, dacă te numeri printre infectați

Alexandru Rafila anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 „undeva în jurul datei de 15 august”. Numărul infectărilor este din ce în ce mai mare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies