Ce persoane își pot face a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Vârful valului șase se va înregistra în august

Author: Andreea Buinoschi

Ce persoane își pot face a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

Sursa: Istock

Începând cu data de 16 mai, persoanele care doresc să își facă și a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pot face acest lucru. A patra doză este recomandată tuturor persoanelor care au peste 60 de ani, pentru a le spori imunitatea.

Persoanele care doresc să își facă a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 au această posibilitate începând cu data de 16 mai.

Agențiile Sanitare ale Uniunii Europene și Comisia Europeană recomandă persoanelor de peste 60 de ani să facă a doua doză „booster”.

Când se poate administra a patra doză de vaccin?

A patra doză de vaccin este posibilă pentru persoanele care au deja cele trei doze de tip ARN mesager făcute și poate fi administrată la cel puțin pentru luni de la cea de-a treia, potrivit observatornews.ro.

Din cauza numărului tot mai mare de infectări, care a dus la apariția celui de-al șaselea val COVID-19, a patra doză de vaccin este recomandată tuturor persoanelor care au peste 60 de ani, pentru a beneficia de o protecție mai ridicată.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

Dovada vaccinării cu a patra doză este reprezentată fie de o adeverință primită din partea Registrului Electronic Național de Vaccinări, fie de certificatul digital, conform informațiilor ce sunt puse la dispoziție de către Comitetul Național de coordonare a activităților cu privire la procesul de vaccinare.

Mai mult decât atât, Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, a recomandat persoanelor de peste 60 de ani să facă acum a patra doză, însă Alexandru Rafila este de altă părere.

Când îi sfătuiește Alexandru Rafila pe seniori să se vaccineze?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că cel mai bine este ca a patra doză de vaccin să fie făcută în toamnă, atunci când va apărea un nou ser, adaptat noii tulpini.

EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

„Eu rămân la opinia mea. Înţeleg preocuparea reprezentantei Comisiei Europene, doamna comisar Kyriakides, apropo de protecţia persoanelor vulnerabile. Sincer să fiu, dacă aş pune într-o balanţă doza a patra acum sau doza a patra cu un vaccin specific în septembrie, eu, personal, aş alege doza a patra cu un vaccin specific în septembrie, pentru că eficacitatea acestui vaccin este limitată în momentul de faţă, fiind vorba de aceeaşi formulă. Faptul că el nu a apărut, nu a fost înregistrat mai repede(...) este o altă discuţie. Specificitatea unui vaccin în a putea să oprească transmiterea bolii cred că este extrem de importantă.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în ce condiții vor începe elevii școala anul acesta. Oficialul spune că sunt șanse mici ca elevii să facă ore în regim online

Gândiţi-vă că aceleaşi persoane- este doar o opinie personală- ar putea să facă doza a patra acum şi nu ar mai putea să o facă pe a cincea cu vaccinul specific. Din cauza asta, cred că mai trebuie puţin să vedem exact care este situaţia şi să nu ne pripim în a lua decizii”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă, luni, 11 iulie.

 


Cookies