Numărul deceselor cauzate de COVID s-a dublat! Ce spune ministrul Rafila despre noi restricții!

,
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul deceselor asociate COVID 19 s-a dublat.


In articol:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că, momentan, nu se introduc restricții și că avem în continuare doar recomandări pentru limitarea răspândirii virusului SarS- Cov 2.

„Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări, ca să putem să avem o vară cât mai liniştită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situaţia de a nu putea să mergem în concediu, pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor.

Utilizarea măştii în spaţii închise sau mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca şi igiena mâinilor.

Autorităţile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. (…) Să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în conferința de presă.

Rafila a precizat că, în ciuda faptului că decesele asociate COVID-19 s-au dublat, numărul solicitărilor primite de Ambulanța București este în continuare scăzut în ceea ce privește cazurile de coronavirus.

„E un trend așteptat. Această creștere va dura circa 4-5 săptămâni, după care numărul de cazuri se va stabiliza și apoi să se reducă.(...) În momentul de față, pe măsură ce serviciile de ambulanță fac față, nu este necesară deschiderea de noi centre de testare. Sunt persoane care se testează singure, nu declară acest lucru și sfatul nostru este să se izoleze măcar 5 zile.

Nu este o urgență deschiderea centrelor de testare. Urgența era când aveam mii de solicitări la ambulanță. Sunt până într-o sută de solicitări la ambulanța București-Ilfov, ceea ce nu este mult. Vom lucra cu laboratoarele publice”, a precizat Rafila.

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila 

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Citeste si: Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 a crescut! Iată noile reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19!

Ce ar putea urma în privința pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus nu a dispărut. Sunt în continuare cazuri numeroase în Europa și America de Nord.

În țara noastră, în ultima săptămână, 1.410 persoane au fost internate cu COVID-19, dintre care 86 la ATI (68 dintre aceste persoane nevaccinate). În același interval, 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Ministrul Sănătății a vorbit în conferința de presă ținută la Ministerul Sănătății și despre ce se va întâmpla în continuare în ceea ce privește pandemia.

Rafila anticipează că ar putea urma două scenarii în privința cazurilor noi. În scenarul cel mai optimist vârful noului ”mini-val sau val” va fi atins în prima săptămână a lunii august, iar în scenariul pesimist vârful va fi atins la finalul lunii august-începutul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic, relatează realitatea.net.  

Citeste si: Alexandru Rafila anunță cum va decurge începerea anului școlar 2022- 2023. Ministrul Sănătății nu crede că noul val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alexandru Rafila anunță cum va decurge începerea anului școlar 2022 - 2023. Ministrul Sănătății nu crede că noul val de COVID-19 va afecta deschiderea școlilor

Germania `și-a trimis om` la refendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia: e un greu din energie care a provocat indignare acasa

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut alarmant. Spitalele nu mai au locuri și au devenit focare de infecție

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies