Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 a crescut! Iată noile reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19!

Author: Ana Filip
Actualizat: 09 iul 2022, 20:15

Autoritățile elene se așteaptă la un nou val de infectari cu virusul SARS-CoV-2, în perioada următoare. Iată ce reguli vor fi impuse turiștilor depistați cu COVID-19.

În Grecia autoritățile sunt deja în alertă după ce numărul noilor cazuri de infecție cu COVID-19 a reînceput să crească exponențial în ultima perioada. Mai mult decât atât specialiștii în sănătate publică au estimat că numărul îmbolnăvirilor va crește în continuare, mai ales după venirea turiștilor în vacanță. Aceeași creștere considerabilă a numărului de noi infectări se înregistrează în prezent și în Franța.

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut

Astfel, turiștii din Grecia care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 nu mai sunt obligați să între în carantină, dar sunt sfătuiți să se autoizoleze în camerele lor. Potrivit digi24.ro, turiștii bolnavi de COVID-19 vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport în comun, însă cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție de tip FFP2 sau KN95.

Citeste si: Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut alarmant. Spitalele nu mai au locuri și au devenit focare de infecție

Prevederi sunt cuprinse într-un nou protocol sanitar lansat recent de Ministerele Turismului, Sănătății și Economiei din Grecia. Astfel, acest nou protocol sanitar prevede că atunci când un turist, cazat la un hotel din Grecia, este depistat cu COVID-19, va fi sfătuit să se autoizoleze în camera lui de hotel.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Yildiz din serialul Prețul fericirii a fost cerută în căsătorie! Iată cine este alesul inimii sale și când va avea loc nunta! Celebra actriță Eda Ece este în culmea fericirii!

Potrivit romaniatv.net, turistului infectat i se va pune la dispoziție masca și va fi sub supravegherea medicului intern al unității de cazare, sau în cazul în care hotelul nu are medic intern se va recurge la un medic local pentru a face o evaluare a stării de sănătate a pacientului respectiv. Și totodată va fi anunțat organismul de sănătate publică despre cazul turistului infectat cu COVID-19.

În cazul în care turistul infectat are nevoie de spitalizare, acesta va fi transportat cu o ambulanță la cel mai apropiat spital. În vreme ce cetățenii greci depistați cu COVID-19 vor trebui să rămână în autoizolare timp de cinci zile.

Aceasta creștere a numărului de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Grecia a venit la aproximativ două luni după ce autoritățile elene au ridicat toate restricțiile legate e COVID-19, ce fuseseră până atunci impuse la intrarea în țară.

Citeste si: EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

 


Un nou episod al serialului turcesc „Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D joi, 30 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.