EMA recomandă a patra doză de vaccin, pe măsură ce Europa înregistrează din ce în ce mai multe infectări cu COVID-19

,
covid-vaccin-coronavirus-europa-cazuri

EMA recomandă a patra doză de vaccin. Europa înregistrează noi cazuri

[Sursa foto: Unsplash]

Nu doar România se confruntă cu un număr din ce în ce mai ridicat de infectări cu COVID-19, ci și întreaga Europă. Prin urmare, Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă ca persoanele vulnerabile să își facă a patra doză de vaccin.


In articol:

Unul dintre oficialii Agenției Europene pentru Medicamente sfătuiește persoanele vulnerabile să își facă a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, deoarece numărul cazurilor în Europa începe să fie din ce în ce mai mare.

La finalul lunii iunie, Organizația Mondială a Sănătății a spus că, de la o săptămâna la alta, numărul cazurilor a crescut cu 18% și persoanele cu vârsta de peste 80 de ani au fost sfătuite să își facă a patra doză de vaccin.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de deces înregistrat la nivel mondial a rămas constant în mare măsură, deși numărul infectărilor cu COVID-19 este din ce în ce mai mare, potrivit biziday.ro.

Spitalele din România nu mai au locuri pentru a trata pacienții de COVID-19

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, susține că numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultimele săptămâni, motiv pentru care spitalul nu mai poate face față.

Citeste si: Alexandru Rafila anunță „70.000 de cazuri pe săptămână”. Numărul infectărilor este cu 80% mai mare decât acum o săptămână

„Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid.

În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi.

covid-vaccin-coronavirus-europa-cazuri

EMA recomandă a patra doză de vaccin. Europa înregistrează noi cazuri

[Sursa foto: Unsplash]

Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici”, a spus Adrian Marinescu.

Secțiile spitalelor sunt pline cu pacienți infectați

„Noi, acum, mergem cu 4 secţii cu paturi pentru pacienţii covid, fără terapie intensivă, vorbim de 4 secţii, 2 de adulţi, 2 de copii, sunt secţii mari, sunt câte 60 de locuri pe fiecare, sunt pline. Vrem să vedem şi patologia care ţine de infecţioase non covid, e logic să fie aşa. Şi atunci toate spitalele trebuie să contribuie, şi mă refer nu numai la pediatrie.

Citeste si: Cum ar fi ajuns COVID-19 în Coreea de Nord. Teoria în care crede țara condusă de Kim Jong Un

Din fericire paturile de terapie intensivă dedicate covidului nu sunt ocupate în totalitate şi asta este o situaţie care este peste tot în România, pentru că sunt în general forme uşoare, este o diferenţă semificativă la actualul val, care esteun val al infectărilor, dar nu şi al spitalizărior sau al ocupării celor care sunt de terapie intensivă”, a mai declarat acesta, potrivit romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

OMS susține că numărul cazurilor de COVID-19 va crește în această vară. În România, numărul infectărilor a ajuns la 4.000

Putin a primit cadouri de ziua lui de la omologi: Lukașenko i-a oferit un tractor, Rahmon o piramidă din pepeni (FOTO)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Valul 6 de COVID-19 în România. Alexandru Rafila a anunțat când ar putea fi atins vârful valului 6 și ce scenarii iau în calcul autoritățile: „Putem avea 10.000 de cazuri pe zi”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies