Alexandru Rafila anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 „undeva în jurul datei de 15 august”. Numărul infectărilor este din ce în ce mai mare

,
alexandru-rafila-covid-19-august

Alexandru Rafila anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 „undeva în jurul datei de 15 august

[Sursa foto: Facebook: Alexandru Rafila]

Numărul cazurilor de COVID-19 este din ce în ce mai mare și nu doar în Europa, ci și în țara noastră. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că, la jumătatea lunii august, România va înregistra între 10.000 și 15.000 de cazuri pe zi.

Alexandru Rafla anunță o ultimă lună de vară destul de grea. România ar putea înregistra între 10.000 și 12.000 de cazuri de COVID-19 în fiecare zi, aceea fiind perioada în care vârful noului val va ajunge.

COVID-19 se întoarce în România

Institutul Național de Sănătate Publică susține că trendul ascendent poate dura între trei și patru săptămâni. Mai multe țări din Europa s-au întors deja la restricții, iar, în România, cel puțin pentru moment, există doar recomandări.

Printre acestea se numără și recomandarea lui Alexandru Rafila de a purta masca de protecție în zonele aglomerate, în special în mijloacele de transport în comun.

„În spitale nu sunt probleme în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane internate. Depăşesc cu puţin 1.000 de persoane.  Noi avem alocate pentru pacienţii infectaţi cu Covid peste 20 de mii de paturi la nivel național, deci nu se pune problema insuficienţei de paturi. Inclusiv la ATI numărul de pacienţi numărul este redus, vorbim de 60.

Citeste si: Se închid școlile din România?! Alexandru Rafila, anunț pentru milioane de elevi și de profesori

Aţi remarcat că avem trei săptămâni de creștere, avem aproape o dublare a numărului de cazuri cumulate pe săptămână. În mod evident această creștere va continua. Opinia mea este ca până spre jumătatea lunii august vom asista la un trend crescător, apoi probabil se va intra într-o etapă de stabilizare. Nimeni nu poate să precizeze cu exactitate, dar estimăm ca vârful să fie undeva în jurul datei de 15 august.

alexandru-rafila-covid-19-august

Alexandru Rafila anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 „undeva în jurul datei de 15 august

[Sursa foto: Facebook: Alexandru Rafila]

Majoritatea cazurilor au evoluat ca viroze balale, nu sunt probleme deosebite, de aici şi numărul relativ mic de pers internate comparativ cu numărul de cazuri înreistrate. Sigur, sunt persoane care au comorbidităţi si alte afecţiuni care predispun la forme mai grave, dar, din fericire,  numărul de persoane la ATI este în jur de 3% din capacitatea totală”, a declarat Alexandru Rafila, conform romaniatv.net.

Alexandru Rafila susține că nu se impune reintroducerea restricților împotriva COVID-19

„Nu cred că va exista o astfel de problemă. În toamnă aşteptam un nou lot de vaccin şi sperăm să fie un vaccin care să prevină transmiterea noii tulpini, deci în mod evident recomandarea pentru vaccinare va exista, bineînţeles mai întâi la persoanele vulnerabile şi la oricine nu şi-a făcut doza a treia sau a patra”, a mai declarat ministrul Sănătății.

„Adică noi ne aflăm acum în al doilea val Omicron a fost valul cinci, avem valul şase – iar vaccinul eficient împotriva variantei Omicron care să oprească transmiterea – oprirea transmiterii este principalul scop al unei campanii de vaccinare şi se referă la toate tipurile de vaccin; secundar, sigur, forme mai uşoare şi aşa mai departe, dar ăsta este, ăsta este scopul, să oprim o epidemie, o pandemie – acum nu se întâmplă şi vede toată lumea lucrul ăsta, evident.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cine își poate face a patra doză de vaccin anti-COVID-19. Este recomandată vaccinarea cu dozele eficiente împotriva tulpinilor actuale

Lumea s-a sfiit să spună lucrul ăsta. Eu am fost unul dintre primii, cel puţin în România care l-am menţionat. Eu sunt om de sănătate publică şi pe deasupra, mai sunt şi microbiolog, deci eu spun ceea ce observ, sunt evidenţe ale acestui lucru şi cred că trebuie să fim oneşti, tocmai ca să creştem încrederea oamenilor în vaccinare, pentru că, dacă le spunem adevărul, atunci putem să le spunem adevărul de fiecare dată şi când situaţie mai puţin favorabilă, cum este acum şi atunci când ea redevine favorabilă, cum sperăm să de devină în toamnă”, a continuat acesta, potrivit romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 a crescut! Iată noile reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19!

Un român a câștigat de 14 ori la loterie. Metoda genială pe care a aplicat-o în mai multe țări

Autorităţile din Grecia sunt în alertă, după ce numărul cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 a crescut! Iată noile reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19!

Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut alarmant. Spitalele nu mai au locuri și au devenit focare de infecție

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies