Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămâna! „Trebuie să fim prudenți” Ce avertisment a lansat medicul Adrian Marinescu, astăzi la Dimineața cu noi, 13 iulie 2022. Iată ce recomandări a făcut directorul medical al Institutului Matei Balș!

,

Medicul Adrian Marinescu a făcut câteva precizări extrem de importante în ceea ce privește creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19.


In articol:

Astăzi la Dimineața cu noi, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Bals, a transmis în cadrul unui reportaj, câteva precizări importante în contextul creșterii galopante a numărului de cazuri de COVID-19 din ultima săptămână.

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână! Ce avertisment a lansat medicul Adrian Marinescu, astăzi la Dimineața cu noi

Întrebat la ce anume să ne așteptăm în următoarea perioada și dacă această creștere va continuă, medicul Adrian Marinescu a replicat că numărul cazurilor că va mai crește destul de mult în următoarele zile, însă cu toate acestea nu crede că vor fi impuse restricțiile din trecut, asta pentru că de cele mai multe ori sunt forme ușoare, care nu necesită spitalizare.

„E o creștere care se vede în ultimele săptămâni! Și va fi și în continuare! Acum, hai să vedem și partea plină a paharului! De cele mai multe ori sunt forme ușoare, care nu necesită spitalizare! Problema pe care o avem este cu copiii mici, cu sugarii care deși fac forme ușoare, de multe ori trebuie să fie internați pentru a fi monitorizați! Și avem nevoie de locuri! Noi în Matei Balș avem cinci secții dedicate circuitului COVID-19, fără terapie intensivă! Și ele sunt aproape întotdeauna pline! Ceea ce reușim să externăm se ocupă imediat după! Ce ar trebui să se întâmple este că toate spitalele să continue cu circuit dublu, COVID și non-COVID, pentru că e clar că va fi o creștere și

acești pacienți trebuie să fie evaluați! Cei care au nevoie de internare să se poată interna!”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Întrebat de asemenea dacă vom ajunge să avem acele cifre uriașe pe care le-am avut în valurile anterioare, medicul Marinescu a precizat faptul că număr mare este posibil să avem însă nu ne vom mai confruntă cu acele cazuri extrem de grave, că la începutul pandemiei.

„Număr mare de infecții putem avea, dar nu va fi ceea ce am văzut la început de pandemie, cu cazurile acelea grave, cu pacienți care așteptau în camera de garda și aveau necesat de oxigen! E diferența semnificativă! În sensul că formele sunt de cele mai multe ori ușoare! Totuși trebuie să fim prudenți și să luăm în calcul că vor fi pacienți care vor avea nevoie de internare și atunci trebuie să avem suficiente locuri și la copii și la adulți!”, a mai adăugat medicul Adrian Marinescu.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

Citeste si: Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut alarmant. Spitalele nu mai au locuri și au devenit focare de infecție

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ce persoane își pot face a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Vârful valului șase se va înregistra în august

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies