Aleșii neamului, stăpânii banului! Să fii angajat, să nu ai șef și să-ți mărești salariul când și cum ai chef, să ai la dispoziție cel mai nou model de limuzină cu care să mergi la serviciu, cel mult trei zile pe săptămână!

Author: Ana Filip
Actualizat: 30 mar 2023, 00:38

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Sună ca un job SF pentru România zilelor noastre, dar e cât se poate de real. Este jobul de parlamentar!

Pe lângă indemnizația lunară de, cel puțin, 11.000 de lei și cei 28.000 de lei destinați birourilor teritoriale, de acum înainte, fiecare Deputat și Senator va încasa cu 7.500 de lei mai mult. Suma trebuie mărită, susțin aleșii. O echipa a emisiunii Asta-i România a făcut un experiment și a făcut o vizită în Parlament, pentru a află dacă aleșii noștri muncesc, ori ba.

Aleșii neamului, stăpânii banului! Să fii angajat, să nu ai șef și să-ți mărești salariul când și cum ai chef, să ai la dispoziție cel mai nou model de limuzină cu care să mergi la serviciu

„Degeaba” este cuvântul cheie când vine vorba despre preafericiții aleși ai neamului. Pentru ei timpul trece, leafa crește și programul de lucru se scurtează de la un an la altul. Pe lângă indemnizația de parlamentar, senatorii și deputații primesc mai nou, 7500 de lei în plus pentru activitatea destinată birourilor din teritoriu, individuale sau comune, acolo unde două zile pe săptămâna ar trebui să își dea întâlnire cu oamenii care să vină la ei cu plângeri, sugestii sau petiții.

„Ei își măresc! Pentru ei sunt bani întotdeauna, dar nimeni nu le pune întrebarea: Pentru ei de unde au bani și pentru noi nu?”, a spus o pensionară revoltată.

În calitate de alegător, reporterul Asta-i România a recurs la un experiment și într-o zi de lucru, i-a căutat pe parlamentari la birourile din teritoriu pentru care tocmai și-au alocat mai mulți bani pe luna.

Pentru început a încercat în București, unde au încercat să o găsească la biroul ei pe doamna deputat PSD Ana Consuela Florea, care ar trebui să funcționeze într-un bloc din sectorul 5, însă a fost greu de găsit.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Derutați, debusolați, așa cum ne-am obișnuit de 30 de ani încoace, când vine vorba de guvernanți.

Echipa Asta-i România a plecat în căutarea birourilor liberarilor. Nici în filiala din București a unuia dintre cele mai marți partide din România, PNL, nimeni dintre angajații gășiți aici nu știe unde și pentru ce lucrează.

Citește și: În școala mică se fac oameni mari! Iată povestea impresionantă a cinci copii care învață într-o școală, cât o cămăruță, într-un cătun-fantomă de pe Valea Arieșului, în Țara moților!

Citește și: Bani europeni pe fală românească! Nu a ajuns în America, dar a ținut să aducă simbolul Hollywood-ului în vârful dealului! Iată cât l-a costat această aroganță pe primarul din comuna Măldărești, din județul Vâlcea!