Alertă pentru toți cei care au cont bancar. Rămâi fără bani pe card dacă faci această greșeală

,
card
Rămâi fără banii de pe card! [Sursa foto: PixaBay]

Poliția Română atrage atenția românilor care au carduri bancare. Există riscul să îți pierzi banii din cont, dacă nu ești atent la acest detaliu.


In articol:

În urmă cu puțin timp, Poliția Română a pubicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj cu privire la atacurile de tip phishing. Pentru a ajuta românii, autoritățile au atașat și o poză cu un email care la prima vedere pare să provină de la Banca Comercială Română, însă, de fapt, este o înșelătorie.

card
Rămâi fără bani pe card dacă faci această greșeală[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Guvernul a decis! ANAF le dă acces polițiștilor la conturile bancare ale românilor

Mare atenție la aceste mesaje! 

Atacatorii folosesc metoda phishing, prin care se folosesc de identitatea vizuală a site-urilor oficiale ale instituțiilor bancare, inducând în eroare clienții, care ajung să ofere pe acele site-uri date bancare sau personale. Cu acele date, hackerii pot intra in conturile victimelor și le pot fura toți banii.

De această dată, atacatorii s-au folosit de imaginea Băncii Comerciale Române (BCR), pentru a afla datele personale ale oamenilor.

Citeste si: Marea greșeală pe care o fac majoritatea românilor atunci când plătesc cu cardul. Mare atenție! Poți rămâne fără bani pe card

Prin email-ul trimis, atacatorii spuneau că banca urmează să le închidă conturile oamenilor, din cauză că nu au confirmat informațiile personale. Cei care cădeau în plasă și nu doreau să li se închidă conturile, trebuiau să urmeze instrucțiunile date de atacatori.

Astfel, Poliția Română s-a sesizat și a publicat pe rețeaua de socializare un mesaj prin care spune că românii care au primit un astfel de email nu ar trebui să își introducă datele personale în acea platformă.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail?
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.”

, spune Poliția Română.

Ce trebuie să facă oamenii în acest context

Poliția Română le sugerează românilor să fie foarte atenți când primesc mesaje ca acestea și să observe forma textului și să încerce să nu cadă pradă acestor atacuri.

”La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.”, spune Poliția Română.

Citeste si: Când să apelezi la un credit nebancar

Mai mult, autoritățile le sugerează românilor să discute cu persoanele în vârstă, cu bunicii și cu persoanele dragi despre aceste atacuri, deoarece aceștia pot fi vulnerabile în fața acestora.

”Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.”, se mai arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Totodată, Poliția Română spun că este important să ” verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.”

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Calendar creștin ortodox duminică, 29 mai 2022: Rugăciunea pentru iertarea păcatelor către Sfânta Muceniță prăznuită duminică de Biserica Ortodoxă

Vladimir Putin nu se oprește: Ce se întâmplă în toate localitățile din Ucraina ocupate de ruși

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies