Alerta in Romania: postas depistat cu coronavirus! A intrat in contact cu peste 240 de persoane. Ce localitate este afectata

Postas

Alerta intr-o localitate din Romania dupa ce un postas a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.


In articol:

Potrivit autoritatilor factorul postal lucreaza in localitatea clujeana Tritenii de Jos si a intrat in contact cu peste 240 de persoane. Autoritatile locale din Cluj au pornit o ancheta epidemiologica iar oficiul postal din comuna a fost inchis.

Citeste si: Nou focar de infectie cu coronavirus in Romania! S-a decis carantina totala: ce localitate se inchide

Citeste si: Coronavirus: ce inseamna scenariul 5 si ce masuri se iau cand Romania intra in scenariul 5

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică, precizări despre ridicarea restricțiilor. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

Postat depistat cu coronavirus: precizarile autoritatilor

Postas

"Ancheta epidemiologica este in curs de realizare de catre DSP cu sprijinul IPJ, avand in vedere numarul mare de posibili contacti (in jur de 240, aici fiind inclusi toti din familiile cu care a interactionat). Între timp oficiul postal din comuna va fi inchis pentru cateva zile, pana se realizeaza procedurile de decontaminare a spatiului.

"Colegii cu care a interactionat factorul postal raman in izolare. La fel toti cei cu care a interactionat. Avem echipaj permanent acolo care patruleaza si monitorizeaza respectarea restrictiilor. (...)

"Pacienta are o forma usoara spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor", a declarat, luni, prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, factorul postal ar fi respectat normele si ar fi purtat masca si manusi in permanenta.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate