Grupul de Comunicare Strategică, precizări despre ridicarea restricțiilor. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

,

În spațiul public au apărut mai multe informații legate de ridicarea restricțiilor pe teritoriul României, motiv pentru care Grupul de Comunicare Strategică a făcut o serie de precizări legate de acest aspect.


In articol:

Pentru că s-au vehiculat tot felul de scenarii legate de relaxarea măsurilor impuse de autorități, Grupul de Comunicare Strategică a considerat că este necesar să clarifice situația, astfel încât să nu existe confuzii.

Citeste si: S-a gasit un nou simptom pentru Coronavirus. Ce apare pe picioarele celor infectati

Grupul de Comunicare Strategică, precizări despre ridicarea restricțiilor. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

Prin intermediul unui comunicat oficial, Grupul de Comunicare Strategică a dat asigurări că, la momentul actual, autoritățile nu iau în calcul relaxarea restricțiilor, având în vedere că România se apropie de vârful pandemiei de coronavirus.

Mai mult decât atât, comunicatul oficial oferă lămuriri și în ceea ce privește scenariul potrivit căruia se dorește izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru o perioadă de trei luni și separarea bătrânilor de familii. Autoritățile au explicat că măsurile vor viza toate categoriile de persoane, nu doar vârstnicii, astfel că această ipoteză nu este luată în calcul.

Citeste si: Coronavirus: ce inseamna scenariul 5 si ce masuri se iau cand Romania intra in scenariul 5

"Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricțiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări: 

1. Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare. 
2. Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară.
3. Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricțiilor trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică în fapt, precum și de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare. 
4. Autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate. 
5. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor. 
6. În analiza referitoare la eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor se va ține cont de recomandările Comisiei Europene, precum și de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene. 
7. În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane.", se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Citeste si: Italia relaxează restricțiile. Anunțul premierului Conte

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce spune Raed Arafat despre separarea de familie a varstnicilor ca sa fie protejati de coronavirus

Germania începe să impună noua ideologie: Le ordonă companiilor să numească femei în funcții executive

Încă un divorț bombă în showbiz! Super vedeta Antena1 a plecat deja de acasă! A încercat să țină totul secret și nimeni nu a știut nimic până acum

Organizația Mondială a Sănătății, un nou avertisment dur: "Haideți să prevenim o tragedie"

Anunț important pentru elevi. Când încep cursurile și cum se vor desfășura în perioada următoare?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies