Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Author: Diana Ghita
Actualizat: 23 apr 2024, 09:26

Ce pagube a făcut seismul din Taiwan

Sursa: Captură YouTube Sky News Australia

Marți, 23 aprilie, un cutremur devastator a lovit Insula Taiwan. Seismul a atins magnitudinea de 6,3 și a zguduit dn temelii capitala Taipei.

Seismul a venit după un val de cutremure mai mici, produse luni, după cum transmite Reuters. Din fericire, nu s-au soldat victime în urma activității seismice.

Unde s-a produs cutremurul de 6.3 grade 

Nu doar capitala Taiwanului, Taipei, a fost zguduită de cutremurul cu magnitudinea de 6,3, ci și regiunea Hualien. Mai multe clădiri din zone au fost înclinate de vibrațiile pământului, întrucât a fost al doilea seism de proporții din Taiwan, în doar o lună de zile.

Seismul de astăzi s-a produs în jurul orei 02:26 (18:26 GMT luni) în zona de est a Taiwanului. Acesta a avut adâncimea de 5,5 km (3,4 mile), iar epicentrul lui s-a situat la 17,2 km sud-vest de Hualien County Hall, potrivit informațiilor transmise de agenția meteo.

Acesta a venit în urma unei serii de cutremure mai slabe în intensitate, care s-au produs luni după-amiază. Cel mai mare a fost în jurul orei 17:08 (09:08 GMT) și a atins 5,9 pe Richter, conform meteorologilor de pe insulă.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România! Unde s-a produs seismul

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prin intermediul unei postări pe rețelele sociale, pompierii din Hualien au transmis că pe teren au fost dislocate echipaje care să constate ce pagube a cauzat seismul.

Ce alte seisme au mai lovit Taiwanul

La începutul acestei luni, un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit insula și a fost urmat de sute de replici. În timpul cataclismului, în jur de 17 persoane și-au găsit sfârșitul, iar peste 1.100 au fost rănite.

Arhipelagul în care este situată Insula Taiwan se află între două plăci tectonice: Eurasiatică și Pacifică. Din această cauză, în respectiva zonă, numită și Cercul de Foc al pacificului, există o activitate seismică intensă.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în Taiwan! Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite. S-a emis avertizare de tsunami în Filipine

În anul 2016, mai bine de 100 de oameni au murit într-un cutremur produs în partea de sud a insulei. O catastrofă de o amploare și mai mare a avut loc în anul 1999, când peste 2.000

de persoane și-au găsit sfârșitul în timpul unui seism de 7,3 pe Richter.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.