Cutremur în această dimineață în România! Unde s-a produs seismul

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 apr 2024, 10:39

Astăzi, 14 aprilie 2024, a avut loc un cutremur în România.

În dimineața zilei de duminică, 14 aprilie 2024, a avut loc un seism în țară. 

Cutremur în această dimineață în România

Astăzi, 14 aprilie 2024, la ora 10:02:49, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, Vrancea, cu o magnitudine ml de 3,6 grade, la o adâncime de 90.0km.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în Taiwan! Șase persoane au murit și alte zeci au fost rănite. S-a emis avertizare de tsunami în Filipine

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor zone:

  • 32km NV de Focșani
  • 73km N de Buzău
  • 79km E de Sfântu-Gheorghe
  • 82km SV de Bârlad
  • 84km S de Bacău
  • 94km E de Brașov.

Citește și: Cutremur neobișnuit în România! Ce magnitudine a avut și în ce zone a fost resimțit seismul

Ce cutremur a mai avut loc în țară

Un cutremur de magnitudine ML 3.3 a surprins regiunea Muntenia, Brăila, în data de 06.04.2024, la ora locală 19:51:20, provocând ușoare stări de neliniște în rândul locuitorilor. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat că seismul s-a produs la o adâncime de 9.3 km și a fost clasificat cu o intensitate de nivel II, potrivit scării de intensitate macroseismice.

Epicentrul cutremurului a fost identificat la aproximativ 9 km nord de municipiul Brăila și la 12 km sud de Galați. Zonele adiacente, cum ar fi Tulcea și Izmail, situate la aproximativ 66 km distanță, au resimțit și ele efectele seismului, potrivit anunțului făcut de INFP.

De asemenea, localități precum Focșani, situat la 74 km sud-est, și Buzău, la o distanță de 93 km spre est, au fost afectate de această mișcare tectonică.

În ciuda intensității moderate a cutremurului, nu au fost raportate pagube materiale semnificative sau victime.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!