Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam pentru a fotografia animalul sălbatic

Author: Diana Bostan
Actualizat: 22 apr 2024, 18:54

O turistă a fost atacată de urs în zona barajului Vidraru

Sursa: PixaBay

O femeie în vârstă de 72 de ani a fost la un pas de o tragedie, luni, 22 aprilie, după ce a fost mușcată de un urs în zona barajului Vidraru.

Incident șocant în zona barajului Vidraru, pe Transfăgărășan. O turistă britanică în vârstă de 72 de ani a fost mușcată de urs după ce a scos mâna pe geam să îi facă poză, informează știrileprotv.ro.

O turistă a fost sfâșiată de urs pe Transfăgărășan

Potrivit sursei menționate anterior, turista se afla în mașină când a observat un urs și a considerat că ar fi o oportunitate să facă o poză, însă fără a se gândi la un potențial pericol.

Cu toate acestea, când și-a scos mâna pe geam, a fost atacată de animal.

Citește și: Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat de un urs

Femeia în vârstă de 72 de ani a suferit răni la brațul drept în urma mușcăturilor de urs, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

La locul incidentului au fost trimise echipe medicale și de jandarmi pentru a interveni și a acorda asistență. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în apropierea barajului Vidraru în cazul unei persoane atacate de urs. La caz este alocat și un echipaj al IJJ (Inspectoratul de Jandarmi Județean, n.r.).

În zonă s-a emis mesaj RO-Alert de avertizare a populației. Este vorba despre un cetățean străin, de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, care prezintă răni la membrul superior stâng. Pacienta este conștientă”, a transmis ISU Argeș și preluat de libertatea.ro.

Femeia în vârstă de 72 de ani este din Marea Britanie

Turista atacată de urs este originară din Marea Britanie, conform declarațiilor date de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Potrivit acestora, incidentul s-a petrecut în timp ce femeia încerca să surprindă o imagine cu animalul sălbatic. Într-un bilanț recent al Jandarmeriei Argeș, se arată că în ultima perioadă au avut loc 26 de situații în care jandarmii au fost chemați să intervină în cazul prezenței animalelor sălbatice.

Citește și: Un urs a dat năvala pe străzile din Ploiești! A fost emisă RO-Alert

Jandarmii transmit un apel către cetățeni să anunțe imediat autoritățile dacă observă urși în apropierea gospodăriilor sau în zona locuită. De asemenea, se recomandă populației să rămână în siguranță în case, să evite apropierea de animalele sălbatice și să nu încerce să le alunge. Este strict interzis să hrănească sau să încerce să fotografieze aceste animale, pentru a preveni situații de risc și eventuale conflicte cu fauna sălbatică, notează news.ro.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.