Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat de un urs

Author: Diana Bostan

Un cortegiu funerar a fost atacat de un urs

Sursa: Captură Observator

Scene dramatice la o înmormântare din județul Mureș, acolo unde un cortegiu funerar a fost fugărit de un urs. Cei veniți la înmormântare au uitat de sicriu și au fugit pentru a nu fi atacați de animal.

În localitatea Bordoșiu din județul Mureș, înmormântarea unui localnic a fost pe cale să se transforme într-o adevărată tragedie din cauza unui musafir nepoftit, mai exact un urs. În timp ce cortegiul funerar se îndrepta încet pe drumul îngust, ursul a ieșit din pădure și a gonit direct spre mulțimea îndurerată. 

Un cortegiu funerar a fost atacat de un urs

În timp ce peste 70 de persoane se adunau la marginea pădurii pentru a-și lua rămas-bun de la cel drag, nimeni nu și-ar fi închipuit că pericolul s-ar putea afla la doar

câțiva pași distanță. În acea zi solemnă, când oamenii își plângeau pierderea și își aminteau de momentele frumoase petrecute alături de cel decedat, o prezență neașteptată le-a stricat liniștea.

Citește și: Un urs a dat năvala pe străzile din Ploiești! A fost emisă RO-Alert

Deși cimitirul comunei era situat în mijlocul naturii, înconjurat de codri seculari, nicio secundă nu s-a crezut că sălbăticia ar putea ajunge atât de aproape de casele lor.

Dar ursul a ieșit brusc din adâncul pădurii și a întrerupt pacea solemnă a ceremoniei funerare. Panica a cuprins mulțimea, iar oamenii au luat-o la fugă.

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Zic că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost. 

Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi", au spus localnicii în videoclipul preluat de observatornews.

Sătenii au uitat de sicriu și au luat-o la fugă

În ciuda fricii, localnicii au încercat să facă zgomot cu gândul că așa vor reuși să îndepărteze animalul sălbatic. Cu toate acestea, în loc să se retragă, ursul s-a apropiat și mai mult, întărind senzația de panică ce se răspândea printre oameni.

Citește și: Un urs a atacat un bărbat în județul Argeș! Trecătorii au privit neputincioși: „Pleacă, mă, de aici!”

Speriați de prezența amenințătoare a fiarei, oamenii au uitat de solemnitatea funeraliilor și au fugit rapid, conștienți de iminenta pericolului. Cu toate acestea, într-un moment aparent miraculos, ursul și-a schimbat cursul și s-a retras în adâncul pădurii.

După ce au fost atacați de urs la înmormântarea din Bordoșiu, oamenii din sat au fost foarte speriați.

Acum se tem să meargă să viziteze mormintele celor dragi din cimitirul local, simțindu-se în pericol.

"Mi-e frică să merg la cimitir", a dezvăluit o localnică pentru observatornews.ro.

 


În ediția de joi, 23 mai, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian și Roberta s-au surprins reciproc unul pe celălalt, iar cu ocazia zilei de naștere a concurentului, cei doi și-au dus relația la un nou nivel.