AFACERI SCANDALOASE. Preoti, medici veterinari si functionari publici ar fi obtinut fara drept subventii de la stat

O afacere de-a dreptul scandaloasa au scos la iveala procurorii DNA. Preoti, medici veterinari si functionari publici ar fi obtinut fara drept subventii de la stat. Cum? Metoda este incredibila!

Mascatii au luat dimineata cu asalt sediile APIA din Suceava si Bucuresti. Vorbim despre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Aceasta institutie gestioneaza fondurile europene si de la bugetul de stat oferite ca ajutor pentru agricultori si fermieri.

Procurorii cred ca au fost fraudate sute de dosare prin care au fost obtinute subventii. Bovinele exista doar in acte, iar pentru functionarii de la APIA asta a fost suficient. Alfel spus, cei care solicitau subventia inventau ferme cu animale si adaugau zerouri la numarul de hectare detinute.

Uite asa, Uniunea Europeana si bugetul de stat au ajutat cu bani ferme virtuale si culturi agricole care nu existau in realitate. Procurorii spun ca mai multe manastiri si schituri din nordul Moldovei ar fi obtinut in acest fel bani negri. Procurorii spun ca cei care au obtinut subventii in mod ilegal ar fi lucrat mana in mana cu medici veterinari si angajati ai APIA Suceava si Bucuresti.

Zeci de persoane sunt vizate de aceasta ancheta, iar audierile nu s-au incheiat inca. Se vorbeste de o frauda cu milioane de euro. Dar prejudiciul va fi stabilit dupa ce procurorii vor verifica toate dosarele de subventii asupra carora planeaza suspiciuni. Abia apoi procurorii vor decide si cate persoane vor fi retinute.

##VIDEO113766##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate