Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

,
Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

[Sursa foto: doxologia.ro]

Postul Adormii Maicii Domnului 2022 începe luni, 1 august 2022. Află ce nu e bine să faci în timpul postului Sf Marii.


In articol:

Potrivit calendarului creștin-ortodox, Postul Adormirii Maicii Domnului 2022 începe pe data de 1 august, data care pică luni și durează timp de 14 zile.

Zile de post, de rugăciune în care creștinii trebuie să se abțină de la anumite lucruri. Află ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului 2022.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2022: Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului. Rugăciuni pe care e bine să le spunem în post

Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce nu e bine să faci în timpul postului

Ce nu e bine să faci în timpul  Postului Adormirii Maicii Domnului 2022, post care începe luni, 1 august 2022 și care durează 14 zile, potrivit calendarului creștin-ortodox.

Începând cu data de 1 august 2022, data când pică începutul postului Sfintei Marii 2022, credincioșii trebuie să se abțină de la consumul anumitor alimente, băuturi alcoolice, dar și de la anumite activități pe care nu e bine să le facă în timpul postului Adormirii Maicii Domnului. 

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022

[Sursa foto: Wikipedia]

Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului 2022

Ce nu e bine să faci în postul Sf Marii 2022 sau postul Adormirii Maicii Domnului, așa cum mai este denumit, are legătură atât cu consumul anumitor alimente și băuturi cât și cu anumite activități de la care este bine să se abțină credincioșii pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului 2022.

Postul Adormirii Maicii Domnului este un post mai aspru, care se ţine după rânduielile Postului Mare. Tipicul cel mare (cap. 35, p. 44) și învățătura pentru posturi din Ceaslovul mare (p. 707) prescriu ajunare lunea, miercurea și vinerea, până la Ceasul al IX-lea, când se consumă mâncare uscată. Marțea și joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica se dezleagă la untdelemn și vin. 

Citeste si: Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Activități interzise pe toată durata postului Adormirii Maicii Domnului 

- În Postul Adormirii Maicii Domnului nu se fac nunți, botezuri și cumetrii;

- În Postul Adormirii Maicii Domnului creștinii nu trebuie să cântă si să danseze;

- În Postul Adormirii Maicii Domnului nu se bea alcool și nu se fumează;

- În postul Postul Adormirii Maicii Domnului relațiile intime sunt interzise 

Rugăciune Maicii Domnului  pentru vindecare sufletelor și a trupurilor 

Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

[Sursa foto: PixaBay]

Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!

Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.

Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.

Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.

Şi slobozeşte pre robii tăi (numele) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (numele) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Această rugăciune se rostește luni și pe toata  durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022.   

Sursă:  creștinortodox.ro  ;   doxologia.ro   

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Pe ce dată pică sărbătoarea în 2022

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Calendar ortodox 27 septembrie 2022: Marți e sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin! Rugăciunea care alungă întristările, nevoile și greutățile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies