Adormirea Maicii Domnului 2022: Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului. Rugăciuni pe care e bine să le spunem în post

,
Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022. Rugăciuni

[Sursa foto: PixaBay]

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022 și care sunt rugăciunile pe care e bine să le spunem în postul Sf Marii 2022 pentru vindecarea sufletelor și a trupurilor, dar și pentru iertarea păcatelor!

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022. Creștinii ortodocși se pregătesc pentru o perioadă de post și de rugăciune.

Potrivit calendarului creștin-ortodox, Postul Sf Marii 2022 începe pe data de 1 august 2022, dată care pică luni.

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022 și care sunt rugăciunile pe care e bine să le rostim pe toată durata cât ține Postul Sf Marii 2022. 

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 29 iulie 2022: Vineri e zi de sărbătoare în calendarul creștin. Cea mai puternică rugăciune de ajutor în vremuri grele

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022 

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Potrivit calendarului creștin-ortodox, data când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2022 este data de 1 august, care pică anul acesta într-o zi de luni.

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022 este unul dintre cele mai importante posturi de peste an, post care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători ale lunii august și anume Shimbarea la față și Adormirea Maicii Domnului. 

Potrivit calendarului creștin, 14 zile reprezintă durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului, care începe luni, 1 august 2022. 

Data când începe postul Sf Marii 2022 cât și durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022  au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Aceste zile de post ne amintesc tuturor de virtuţile și darurile Maicii Domnului, dar şi de postul pe care însăși Născătoarea de Dumnezeu l-a ţinut înainte de mutarea ei din această viaţă. Despre acest aspect citim în sinaxarul de la slujba Utreniei din ziua praznicului, citat de doxologia.ro, unde se spune că, înainte de a trece la cele veşnice, Maica Domnului a petrecut câteva zile în rugăciune și post:

„S-a suit degrabă în Muntele Măslinilor ca să se roage, căci avea obicei de se suia adesea acolo ca să se roage.

Şi s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Născătoarea de Dumnezeu, atunci de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, şi au dat cinstea şi închinăciunea ce se cădea către Stăpână, ca şi cum ar fi fost nişte slugi însufleţite”. 

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022. Rugăciuni 

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022

Cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022

[Sursa foto: Wikipedia]

Începând de luni și pe toata durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului este bine să rostim rugăciuni pentru vindecarea sufletelor și a trupurilor, dar și pentru iertarea păcatelor! 

Rugăciune Maicii Domnului  pentru vindecare sufletelor și a trupurilor 

Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!

Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.

Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.

Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.

Şi slobozeşte pre robii tăi (numele) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (numele) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Această rugăciune se rostește luni și pe toata durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022.  

Rugăciuni pe care e bine să le spunem în postul Sf Marii 2022 

Rugăciunea pentru iertarea păcatelor pe care e bine să o rostim începând de luni și pe toată durata cât ține postul Sf Marii 2022. 

O, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Împărăteasa Cerului și a pământului, milostivește-Te spre noi, păcătoșii robii Tăi, și spre tot neamul omenesc, și ne curățește de toată răutatea și de nălucirile lui Antihrist, ca să putem ieși cu candela aprinsă întru întâmpinarea Mirelui și Dreptului Judecător, când va veni pre norii cerului înconjurat de sfinții îngeri.

Fericit suflet va fi acela care va păzi dreapta Credință și va scăpa de meșteșugurile lui antihrist în zilele acelea. Căci atunci cu puterea lui Dumnezeu se va cutremura tot pământul și toți pământenii vor vedea mânia Lui venind asupra lor. Amar vor plânge și se vor tângui toate noroadele, când vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, poruncindu-le îngerilor să deschidă cărțile, ca fiecare să-și vadă faptele sale. Și atunci se vor despărți drepții de-a dreapta și păcătoșii de-a stânga.

Și va zice Dreptul Judecător către cei drepți: „Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, de moșteniți Împărăția Cerească, gătită vouă de la începutul lumii”. Iar celor păcătoși le va zice: „Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolilor și la toți slujitorii lui”. Drepții, văzând frumusețea cea nespusă, se vor bucura cu bucurie mare, iar păcătoșii, văzând muncile cele veșnice și amare, vor plânge și vor suspina pentru viața lor petrecută în păcate și fără Dumnezeu, Cel slăvit în Tatăl și în Fiul și în Duhul Sfânt. Amin!

Sursă: creștinortodox.rodoxologia.ro  

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Câte săptămâni are Postul Paștelui 2023. Iată când începe perioada de post și când pică Paștele ortodox în anul 2023

Un sondaj politic bagă Germania în alertă: Două treimi din alegători sunt nemulțumiți de Olaf Scholz

Câte săptămâni are Postul Paștelui 2023. Iată când începe perioada de post și când pică Paștele ortodox în anul 2023

Când pică Soborul Maicii Domnului. Ce semnificație are sărbătoarea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies