Racla cu brâul Maicii Domnului a ajuns în România. Rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 05 apr 2023, 03:50

Racla cu brâul Maicii Domnului

Sursa: Photo Collage

Creștinii se pot ruga la racla cu brâul Maicii Domnului care a fost adusă în România. Se spune că rugăciunea rostită cu credință la raclă e vindecătoare de necazuri și boli grele.

Racla cu brâul Maicii Domnului se află zilele acestea în România Catedrala Sfintei Cuvioase Parascheva din Voluntari. Se spune că rugăciunea rostită la racla sfântă e vindecătoare de necazuri și boli grele

Românii se pot ruga la racla cu brâul Maicii Domnului 

Românii se pot ruga zilele acestea la racla cu brâul Maicii Domnului care a fost adusă din Grecia și depusă la Catedrala Sfintei Cuvioase Parascheva din Voluntari, jud Ilfov. 

Creștinii care ajung aici se pot ruga la racla cu Brâul Maicii Domnului, dar și la un fragment din moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. Pelerinii se pot închina și la un set de veșminte ale Sfintei Parascheva de la Iași. 

Potrivit Tradiției Bisericii Ortodoxe, cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost țesut din fire de cămilă, de însăși Fecioara Maria.

Conform Sinaxarului zilei de 31 august, cinstitul Brâu a fost mutat din Ierusalim în cetatea Constantinopolului în timpul anilor de domnie ai împăratului Arcadie (395-408), fiul lui Teodosie cel Mare.

Cu gândul de a proteja capitala Imperiului și pe locuitorii acesteia, împăratul l-a aşezat într-un sipet pe care l-a numit „racla sfântă”.

De atunci, racla n-a mai fost deschisă decât pe vremea împăratului bizantin Leon cel Înţelept (886-912), cu scopul de a o vindeca pe împărăteasa Zoe, care era chinuită de un duh necurat.

În semn de recunoştinţă, împărăteasa Zoe a brodat Brâul cu fir de aur.

În a doua jumătate a sec. al XII-lea, Brâul a fost împărțit în fragmente, care au fost dăruite mai multor biserici, potrivit basilica.ro. 

Citeste si: Calendar creștin-ortodox 1 iulie 2022: Rugăciunea tămăduitoare de boli și neputințe care se rostește la începutul lunii a VII-a! Vineri e sărbătoare cu cruce neagră în calendar

Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului„ vindecătoare de necaz și boli grele 

Se spune să rugăciunea „Brâul Maicii Domnului„ este vindecătoare de necaz și boli grele, dacă este rostită cu credință. 

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Marie, Domnul este cu Tine, Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Prea Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi-n ceasul morţii noastre.

Amin.

Sub milostivirea ta, scăpăm, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în necaz, ci ne izbăveşte din nevoi, una Curată şi Preamărită. Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău (numele de botez) de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos să fie robul tău.

Amin.

Ca şi cu coroana luminată, Prea Curată de Dumnezeu Născătoare cu preacinstitul tău brâu, robul tău se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită şi cununa Dumnezeieştilor măriri;

Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii;

Bucură-te, prin care răsare bucuria,

Bucură-te, prin care piere blestemul;

Bucură-te, pântecele dumnezeieştii întrupări;

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Bucură-te, îndrăznirea celor muritori către Dumnezeu;

Bucură-te, muncirea vrăjmaşilor celor nevăzuţi;

Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele;

Bucură-te ceea ce ne curăţi de păcate şi de lucrurile spurcate;

Bucură-te, căderea dracilor;

Bucură-te, uşa mântuirii;

Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc;

Bucură-te, cămara nunţii celei fără de sămânţă;

Bucură-te, lauda cea de cinste a preoţilor celor cuvioşi;

Bucură-te, prin care cad vrăjmaşii;

Bucură-te, mântuirea sufletului meu;

Bucură-te, Maică Pururea Fecioară.

Dat-ai robului tău, Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scăpându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieştile lucrări nebiruit de vrăjmaşi păzindu-l şi care strigă către tine:

Citeste si: Calendar creștin- ortodox 30 iunie 2022: Rugăciunea Sf Ierarh Ghelasie de la Râmeț, vindecătorul de boli și neputințe. E sărbătoare mare, cu cruce neagră în calendar

Tăria, puterea şi cuvioasa mea bucurie este Fiul tău şi Domnul, ca un bun şi milostiv. Ca şi cu o cinstită coroană, cu brâul Tău, robul tău cu bună credinţă luminat fiind, încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuieşti ca pe un milostiv.

Încinge pe robul tău, întărindu-l asupra vrăjmaşilor, ca să lupte nebiruit contra patimilor, celor ce-l muncesc şi nepătimire biruitoare dăruindu-i, ca pururea să Te preamărească pe Tine şi pe Fiul Tău şi să strige: Iisuse, mântuieşte-mă pe mine păcătosul ca un milostiv.

Naşterea fără stricăciune şi fericire numai tu ai avut, preabinecuvântată, şi încingere de mântuire ai dăruit oamenilor, brâul tău cel sfânt, care până acum a rămas nestricat. Dumnezeiască Maică prin care robul tău ia de la Dumnezeul nostru mare milă. Amin! 

Sursa: creștinortodox.ro 

Mai multe rugăciuni care se rostesc la racla sfântă cu brâul Maicii Domnului   AICI

 


În ediția de vineri, 17 mai, Cosmin i-a făcut o surprinză neașteptată Ștefaniei. Concurenta a rămas plăcut surprinsă de gestul tânărului.