Admitere școala de poliție 2022, schimbări radicale. Examenul va fi mai greu și vor fi introduse noi probe de concurs

,
admitere scoala de politie 2022

Se schimbă examenul de admitere la școala de poliție în 2022

[Sursa foto: instagram Poliția Română]

Admiterea în școlile de poliție se va face după reguli mai stricte în anul 2022. Examenul va fi mult mai greu, iar candidații vor avea de trecut 4 probe și nu 2, așa cum se întâmpla până acum. Ce schimbări îi așteaptă pe candidați?


In articol:

Admiterea în școlile de poliție se schimbă radical în anul 2022. Având în vedere situațiile neplăcute și intervențiile ratate din ultima perioadă în care au fost implicați agenți ai Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) își dorește ca viitorii polițiști să fie mult mai bine pregătiți, astfel că și admiterea în școlile de poliție se va face după reguli noi în anul 2022. 

Cum se va face admiterea în școlile de poliție în anul 2022?

Examenul de admitere pentru școala de poliție nu va mai fi compus din 2 probe, așa cum se întâmpla până acum. În 2022, candidații care își doresc să învețe această meserie vor avea de trecut 4 probe. Pe lângă examenul la limba română și cel la limba străină, candidații înscriși la concursul de admitere în școlile postliceale de ordine publică ale M.A.I. vor mai avea de susținut un examen la care vor avea de pregătit legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului, dar și o probă de educație civică și cetățenească, prin care le vor fi evaluate capacitățile de analiză și sinteză, dar și raționamentul logic. 

Astfel, nota finală pentru admiterea la școala de poliție în anul 2022 va fi calculată astfel:

40%: Limba română  

15%: Limba străină, engleză sau franceză

20%: Legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor politice ale statului  

15%: Educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic  

La toate acestea se adaugă nota pe care candidații o vor obține la proba sportivă.

Astfel, în anul 2022, cei care vor să fie admiși la școlile de poliție trebuie să demonstreze că au capacitatea de a înțelege legile cu care vor lucra, dar și că pot interacționa cu cetățenii, că se pot exprima coerent și că pot reacționa rapid în diferite situații.

Există informații potrivit cărora din comisia de examinare, în anul 2022 vor face parte și psihologi.

admitere scoala de politie 2022

Examenul de admitere la școala de poliție va fi compus din 4 probe în 2022

[Sursa foto: instagram Poliția Română]

Citeste si: Ce au descoperit medicii legiști pe mâna dreaptă a Adelei, polițista care s-a împușcat în cap în baia gării din Strehaia

Când are loc admiterea în școlile de poliție în anul 2022?

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu a anunțat calendarul examenelor pentru admiterea la școala de poliție în anul 2022, însă este cunoscut faptul că prima sesiune de admitere va avea loc în luna aprilie a acestui an.

În acest context, Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” din Câmpina a publicat deja tematica și bibliografia recomandate candidaților înscriși la concursul de admitere în școlile postliceale de ordine publică ale M.A.I., astfel încât candidații să se poată pregăti din timp pentru probele de concurs. Mai mult, pe site-ul instituției este prezentat și traseul aplicativ pentru probă sportivă. 

 

Reamintim că, în ultimele luni, agenți ai Poliției Române au fost implicați în mai multe incidente. Un polițist din Capitală a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, din cauza vitezei excesive cu care circula, o polițistă din Strehaia s-a sinucis cu arma din dotare, iar o polițistă din Brașov s-a împușcat în cap. 

Citeste si: România, între tragedie și revoltă! Doua cazuri tulburătoare au zguduit întreaga țară. Vinovații sunt greu de anchetat!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Ce a făcut polițistul în ziua în care spulberat-o pe trecerea de pietoni pe Raisa. Filmul zilei pas cu pas

Ionuţ Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Legătura șocantă intre polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și polițista de 25 de ani din Strehaia care s-a sinucis in baia unei gări

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies