A treia doză de vaccin vine și cu efecte adverse! De ce simptome au avut parte anumiți pacienți

,
Vaccin

A treia doză de vaccin vine și cu efecte adverse! De ce simptome au avut parte anumiți pacienți

[Sursa foto: PixaBay]

În Israel, a fost administrată a treia doza de vaccin anti-COVID-19 pentru 3,2 milioane de oameni. Din acest număr, 25 de oameni au acuzat efecte adverse grave, apărute la 30 de zile de la vaccinare, printre care și miocardita, dar încă nu s-a găsit o legătură clară între vaccin și apariția acestor schimbări suportate de cei vaccinați cu doza a treia.


In articol:

În Israel, a fost administrată a treia doza de vaccin anti-COVID-19 pentru 3,2 milioane de oameni. Din acest număr, 25 de oameni au acuzat efecte adverse grave, apărute la 30 de zile de la vaccinare, printre care și miocardita, dar încă nu s-a găsit o legătură clară între vaccin și apariția acestor

schimbări suportate de cei vaccinați cu doza a treia.

A treia doză de vaccin vine și cu efecte adverse! De ce simptome au avut parte anumiți pacienți

Circa o treime din populaţia de 9,3 milioane de locuitori a Israelului a primit a treia doză de vaccin în vederea limitării răspândirii variantei Delta a COVID-19.

Citeste si: Zile libere pentru angajații care se vaccinează! Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

Israelul și-a început campania de vaccinare anul trecut, în decembrie, și este una dintre primele ţări care a afirmat că protecţia vaccinului nu mai este la fel de eficientă cu trecerea timpului. De asemenea, consideră despre campania de rapel că este sigură şi eficientă.

Nouă persoane care s-au vaccinat cu a treia doză de Pfizer/BioNTech au suferit de miocardită

[Sursa foto: PixaBay]

Israelul a început să vaccineze cu doza de rapel oamenii care se aflau la risc în luna iulie şi, până la sfârşitul lunii august, s-a început vaccinarea oricărei persoane cu vârsta peste 12 ani, la cinci luni sau mai mult după cea de-a doua doză.

Au apărut cazuri de miocardită după vaccinare. Bărbații sunt mult mai expuși

Ministerul Sănătăţii din Israel a sesizat mai puţin de 10 cazuri de miocardită după administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNtech. Cele nouă cazuri de miocardită au fost incluse în patru categorii de vârstă care vizau peste 1,5 milioane de oameni care au primit doza trei de vaccin.

Citeste si: CUM arată chestionarul pentru vaccinare anti-COVID în școli? Imunizarea, decisă de părinți

Persoanele care au fost afectate de miocardită erau de sex masculin. Trei bărbați aveau vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani şi şase bărbați aveau vârste cuprinte între 30-59 de ani. Alte probabile cazuri, în număr de opt, sunt încă în examinare. Din fericire, majoritatea cazurilor de miocardită sunt ușoare, a afirmat Ministerul Sănătății din Israel.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Apel către agenţiile de turism: „Nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs pentru Delta Dunării“

Toată lumea trebuie să știe! Florin Cîțu a făcut anunțul. De ce testele pentru depistarea COVID-19 nu vor mai reprezenta o excepție de la reguli când rata de infectare depășește...

Vladimir Putin a anunțat noua strategie economică a Rusiei: 'Vreau să fiu auzit atât la nivel federal, cât și de colegii din regiuni'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Carantina de noapte ar putea fi prelungită pe toată durata săptămânii într-un oraș din România! Incidența a depășit opt infectări cu COVID-19 la mia de locuitori

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies