Ce efecte adverse poate avea a treia doză de vaccin? Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații

,
Ce efecte adverse poate avea a treia doză de vaccin? Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații

Efectele adverse ale celei de-a treia doza de vaccin

[Sursa foto: Facebook]

Campania de vaccinare cu a treia doză a început marți, 28 septembrie. Astfel, Valeriu Gheorghiță a oferit primele declarații despre efectele adeverse pe care serul imunizator le poate avea.


In articol:

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut noi declarații despre efectele adverse ale celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid.

Ce efecte adverse poate avea a treia doză de vaccin anti-Covid

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre posibilele efecte adverse pe care le poate aduce a treia doză de vaccin împotriva coronavirus. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că cele mai sigure date, în privința celei de-a treia doză, vin din Israel acolo unde deja s-au vaccinat milioane de persoane.

”Cele mai multe date de siguranță provin din Israel, unde sunt peste 3 milioane de doze deja administrate. Practic, în Israel populație eligibilă a fost vaccinată cu a treia doză, cu doza de rapel în proporție de peste 50%. Ori, de acolo provin majoritatea datelor de siguranță, sunt cele care au fost, de fapt, transmise către FDA, către Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente, în baza cărora a fost autorizată această doză de rapel.

Ce efecte adverse poate avea a treia doză de vaccin? Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații

Valeriu Gheorghiță a făcut primele declarații

[Sursa foto: Facebook]

Nu avem o frecvență și o intensitate mai mare a reacțiilor adverse la doza de rapel, aceasta doză 3, comparativ cu primele două administrări. Ba mai mult decât atât, frecvența a reacțiilor adverse a fost chiar mai rar  raportată în studiul din Israel ceea ce arată foarte probabil o sub raportare.

Concluzia autorilor este cât se poate de clară şi anume că profilul de siguranță este la fel cu celelalte doze, practic nu a crescut frecventa de reacții adverse comune si de asemenea reacțiile adverse serioase", a

declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Este complet interzis în România! Riscați să primiți amendă de 2.000 de lei dacă abuzați de acest document

Situația COVID în România, marți, 28 septembrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 182 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 28 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.210.810 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.129 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.104.496 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: De ASTĂZI începe vaccinarea cu a treia doză în România. Cine sunt cei care se pot imuniza anti-COVID

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Primul oraș din România care impune carantina totală. Rata de infectare a sărit de 7,5 la mie. Se închid restaurantele și cafenelele

O țară din Asia care se opune Chinei are o scădere dramatică a populației

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies