Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere. Cât te costă dacă NU respecţi regulile

,
Declarația pe proprie răspundere

Declarația pe proprie răspundere redevine bligatorie în anumite localități.

[Sursa foto: PixaBay]

Autoritățile au decis să impună noi restricții din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în România?


In articol:

Cazurile noi de infectare cu Covid-19 au explodat în ultimele zile. Astfel, autoritățile au decis să impună restricții în România, iar nerespectarea lor poate aduce amenzi uriașe. Ce măsuri trebuie să respectăm?

politie

Autoritățile au decis să impună noi restricții în România.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Primul oraș din România care impune carantina totală. Rata de infectare a sărit de 7,5 la mie. Se închid restaurantele și cafenelele

Noi restricții în România

Valul patru al pandemiei și-a făcut simțită prezența și a făcut multe victime, de aceea autoritățile au decis să impună restricții anti-Covid-19.

Așadar, în localitățile cu rata de incidenţă peste 6 la mie, nepurtarea măştii sau lipsa declaraţiilor pe propria răspundere sunt cauzele pentru care ați putea scoate din buzunar câteva sute de lei dintr-un foc. Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise.

Citeste si: BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

Românii care nu respectă această regulă pot primi amenzi imense. Dar mai mulți avocați au remarcat că, în cele mai multe cazuri, cei care contestă contravențiile în instanță au și câștig de cauză.

Amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecţie individuală în spaţiile închise şi mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile.

Carantina de noapte în weekend de la incidența de 6 la mie doar pentru nevaccinați

CNSU a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19.

Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează:

"a) creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
b) creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:
c)* creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

Citeste si: Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

d) delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
e) introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul  localităților unde incidența  cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru   persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19."

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Bilanț coronavirus 27 septembrie 2021: Peste 1.200 de pacienți la ATI! Aproape jumătate din cazurile noi, înregistrate în Capitală!

Emmanuel Macron îi dă flit lui Zelenski: Se opune total desemnării Rusiei ca stat terorist

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie. Raed Arafat a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies