Premierul Florin Cîțu a explicat de ce nu vor mai reprezenta o excepție de la reguli în timpul stării de alertă testele pentru depistarea COVID-19 atunci când incidența depășește șase cazuri la mia de locuitori: „Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI”, spune Florin Cîțu.
De ce testele pentru depistarea COVID-19 nu vor mai reprezenta o excepție de la reguli când rata de infectare depășește șase la mie. Florin Cîțu: „Cei care sunt testați pot ajunge la ATI”
Florin Cîțu a răspuns la întrebarea legată de noile măsuri adoptate joi seară în şedinţa CNSU, măsuri care vor fi aprobate, vineri, printr-o hotărâre de guvern.
„Sunt două modificări, cea referitoare la şcoli şi am spus acolo că rămân cu prezenţă fizică (peste șase la mia de locuitori- n.r.) şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână.
Citeste si: Cod roșu de COVID în București! Rata de infectare a ajuns la 6,64 la mie. Se impun noi RESTRICȚII
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Şi cealaltă decizie este doar o modificare, peste șase la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces.
Citeste si: Bilanț coronavirus 1 octombrie 2021: O nouă zi cu peste 10.000 de cazuri noi! Câte persoane au murit
Ni se spune de la specialişti că e mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala”, a declarat premierul Florin Cîțu.
Astfel, CSNU a hotărât, joi seara, ca doar persoanele care sunt vaccinate cu schema completă sau au trecut prin boală să poată lua parte la diferite activități în spații închise sau deschise la o capacitate de 50%.