Zile libere pentru angajații care se vaccinează! Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

,
Zile libere pentru angajații care se vaccinează. Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

Zile libere pentru vaccinati

[Sursa foto: Pixeles]

Este bine cunoscut faptul că angajații care vor să se vaccineze vor avea o zi liberă de la muncă. Astfel, românii vor putea beneficia de trei zile libere.


In articol:

În cazul în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, beneficiarii zilei libere sunt obligați să depună adeverința în prima zi lucrătoare după imunizare.

Zile libere pentru persoanele vaccinate

Angajații vor putea solicita o zi liberă plătită, de la locul de muncă, pentru fiecare doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit unei legi care a fost adoptată la finalul lunii iulie.

De asemenea, românii ar mai putea beneficia de o zi liberă și pentru vaccinarea copiilor.

Zile libere pentru angajații care se vaccinează. Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

Romanii vaccinati primesc zile libere de la munca

[Sursa foto: Pixeles]

Este vorba despre Legea nr. 221/2021 pentru modificarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

– câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat;

– câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor;

câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

De ziua liberă va beneficia și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vâsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dezabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dezabilități.

Zile libere pentru angajații care se vaccinează. Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

Românii vor putea beneficia de 3 zile libere

[Sursa foto: Pixeles]

Ziua liberă se obține pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii.

În situația în care ziua liberă coinicide cu ziua vaccinării, beneficiarii au obligativitatea de a depune adeverința de vaccinare în prima zi lucrătoare după imunizare.

Citeste si: Cod roșu de COVID în București! Rata de infectare a ajuns la 6,64 la mie. Se impun noi RESTRICȚII

Bilanț coronavirus joi, 30 septembrie

În ultimele 24 de ore au fost raportate 12.032

de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei în țara noastră. Continuă să crească și numărul pacienților internați la ATI cu SarS- Cov 2, fiind acum 1.364 de pacienți Covid în această situație. Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 176 de decese ale unor pacienți internați cu COVID-19.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile dupăă prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Carantina de noapte ar putea fi prelungită pe toată durata săptămânii într-un oraș din România! Incidența a depășit opt infectări cu COVID-19 la mia de locuitori

 

Citește-ne pe

Citește și:

Carantina de noapte ar putea fi prelungită pe toată durata săptămânii într-un oraș din România! Incidența a depășit opt infectări cu COVID-19 la mia de locuitori

Anunț care dă fiori la nivel mondial: Rusia, China și Iranul, exerciții militare comune

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

O parte din pacienții care s-au infectat cu COVID-19 au făcut infarct. Ce spune un medic cardiolog din Târgu Mureș: „Sunt pacienţi care vin după COVID-19 cu infarct. Boala le-a...

Cod roșu de COVID în București! Rata de infectare a ajuns la 6,64 la mie. Se impun noi RESTRICȚII

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies