A început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei. Virusul a fost detectat în apele uzate și poate provoca paralizia

,
poliomelita-vaccin-londra

Londra a început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei. S-a decis ca toți copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 9 ani să fie vaccinați obligatoriu, după ce virusul a fost detectat în apele uzate.

Londra a început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei. Virusul este unul extrem de periculos, deoarece poate provoca paralizie. Conform BBC, poliomelita a fost detectată în apele reziduale, în 116 cazuri.

A început vaccinarea obligatorie împotriva poliomelitei

Campania de imunizarea obligatorie urmează să înceapă în curând și aproximativ un milion de copii urmează să fie imunizați.

Cu toate acestea, chiar și copiii care sunt la zi cu vaccinurile urmează să primească serul. În decursul lunii septembrie, medicii de familie urmează să ia legătura cu părinții și cu îngrijitorii.

„Toți copiii cu vârste cuprinse între unu și nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic- fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină”, a spus Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.

În anul 2003, Europa a fost declarată liberă de poliomelită și, încă de atunci, virusul a fost considerat ca fiind unul al trecutului.

Citeste si: Un adolescent în vârstă de 13 ani a fost infectat cu o amibă mortală după ce a înotat în Florida

Unele părți ale lumii încă nu au scăpat de poliomelită. Acesta luptă împotriva virusului prin intermediul unui vaccin oral antipoliomielitic. Cu toate că acesta este sigur și oferă o protecție ridicată, folosește un virus viu, conform antena3.ro.

poliomelita-vaccin-londra

În cazul în care virusul se răspândește în zonele în care nu sunt foarte multe persoane protejate, virusul poate suferi diferite mutații și poate provoca paralizia.

Măsuri împotriva poliomelitei sunt luate și în New York

În New York, autoritățile au decis să mobilizeze mai multe clinici, pentru ca persoanele care nu au vaccinul făcut să îl poată face. Zilele în care persoanele se pot imuniza sunt cele de luni și de vineri, iar autoritățile i-au încurajat pe toți să facă vaccinul împotriva poliomelitei.

La începutul anilor 1920, Franklin Delano Roosevelt s-a infectat cu poliomielită, după ce a intrat în contact cu o persoană care era deja infectată sau după ce apa dintr-o piscină în care intrase conținea bacteria.

În urma contaminării, Franklin Delano Roosevelt a paralizat de la brâu în jos și, pentru a se putea deplasa, avea nevoie de un scaun cu rotile. Cu toate că pericolul era unul cât se poate de real, acesta le-a interzis oamenilor din presă să îl fotografieze, deoarece nu dorea să se știe despre starea lui de sănătate, relatează mediafax.ro.

Citeste si: Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccinat

Jennifer Nuzzo, un cercetător de la Universitatea Brown în domeniul pandemiei, a declarat că persoanele care nu sunt vaccinate ar trebui să învețe o lecție importantă în ceea ce privește lipsa imunizării împotriva poliomielitei, după ce un tânăr și-a pierdut viața din această cauză.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alexandru Rafila, anunț oficial despre purtarea măștii de protecție în școli. Cum se vor desfășura cursurile în anul școlar 2022-2023

Preşedintele Rumen Radev a răbufnit după ce Austria și Olanda au spus că resping aderarea Bulgariei la Schengen: Primim cinism

Alexandru Rafila, anunț oficial despre purtarea măștii de protecție în școli. Cum se vor desfășura cursurile în anul școlar 2022-2023

Revoltător! Alexandru Rafila recunoaște că pacienții sunt puși în pericol de bacteriile din spitalele românești

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies