Uniunea Europeană a aprobat vaccinul împotriva variolei maimuței. Ce spun specialiștii despre noul virus care a declanșat panică la nivel mondial

Author: Andreea Buinoschi

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul împotriva variolei maimuței.

Sursa: Istock

Variola maimuței nu este o boală nouă, așa cum s-ar crede. Aceasta, de fapt, a apărut pentru prima dată în Africa, în urmă cu peste cinci decenii, doar că, de curând, a reînceput să se împrăștie masiv. În consecință, s-a cerut găsirea unui vaccin adecvat, iar Uniunea Europeană a aprobat vaccinul împotriva variolei maimuței.

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul împotriva variolei maimuței, după ce soluționarea problemei a fost anunțată drept o prioritate la nivel mondial.

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul împotriva variolei maimuței

Comisia Europeană a fost de acord cu utilizarea vaccinului Imvanex împotriva variolei maimuței. Acesta a fost inventat de către compania daneză Bavarian Nordic și, conform wowbiz.ro, vaccinul a fost utilizat doar pentru lupta împotriva variolei umane.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, Agenția Europeană a Medicamentului a folosit vaccinul și împotriva variolei maimuței.

„Boala aceasta există de 50 de ani. Când au declarat variola maimuței urgență internațională de sănătate publică, oamenii aceia și-au pus ultima bomboană de pe colivă. Eu au niște criterii legate de gravitate, dar să nu uităm că a fost un scandal enorm când au declarat la fel gripa porcină.

Țineți minte că, la COVID, erau mii de cazuri și stăteau liniștiți.

OMS a încercat, în acest început de vară, să facă tratatul pandemic. A picat și trebuie să-l rediscute în septembrie.

Citeste si: EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Vorbim despre o maladie care nu este nici nouă, nici atât de contagioasă, nici atât de severă clinic, pentru care există și vaccin, pentru cine vrea să și-l facă, și există și antivirale.

De eradicat n-au eradicat-o în 50 de ani, chiar și atunci când erau focare mici. Boala se transmite, dar mai mult prin contact direct. OMS ar trebui să transmit criteriile pe baza cărora au stabilit că e urgență internațională de sănătate publică”, a spus Tudor Ciuhodaru pentru wowbiz.ro.

Statele Unite ale Americii au înregistrat cele mai multe cazuri de variola maimuței

Statele Unite ale Americii au înregistrat cele mai multe cazuri de variola maimuței, 3.800 la număr, cel mai mare număr înregistrat la nivel mondial. După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat variola maimuței ca fiind o urgență de sănătate internațională, Statele Unite ale Americii se gândesc să o declare urgență națională de sănătate.

Spania se află pe locul doi în topul țărilor cu celor mai multe infectări, numărul acestora ajungând la 3.105, în timp ce Germania a raportat un total de 2.352, iar Marea Britanie un total de 2.208 de cazuri.

Citeste si: Există sau nu posibilitatea ca poliomielita să revină. Un tânăr a decedat după ce s-a infectat, fiind nevaccinat

EMA autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

Oficialii americani au ajuns la concluzia că cele mai afectate persoane au fost: bisexualii, homosexualii și angajații din domeniul sănătății. Mai mult decât atât, în urmă cu doar câteva zile, pe data de 22 iulie, Statele Unite ale Americii au raportat primele cazuri de infectare și în rândul copiilor.

Din fericire, până în momentul de față, în SUA nu a fost raportat niciun deces, conform g4media.ro.

 

 


Cookies