7000 de cazuri pe zi: previziunile sumbre ale unui specialist ar trebui sa ne puna pe ganduri! Ce este de facut

Author: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 15:25
Emilian Imbri indeamna la prudenta

Managerul Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala, Emilian Imbri sustine ca Romania ar putea ajunge curand la un numar de 7000 de cazuri pe zi, daca nu se iau masuri.

Emilian Imbri insista ca masurile de preventie sunt acum esentiale si ca nu ne putem gandi la vaccinul anti coronavirus, care

si daca va fi disponibil din martie 2021, asa cum se vehiculeaza, efectul vaccinarii s-ar vedea abia spre sfarsitul anului urmator.

De vreo două zile, specialiștii și domnul Rafila, care este reprezentantul nostru la OMS, au venit cu un reper – apariția vaccinului. Să nu uităm însă că trăim acum, în prezent, că s-ar putea prin martie – iunie să apară un vaccin, că nu va fi în cantități suficiente, nu-l

vom putea accesa imediat și își va face efectul spre finalul lui 2021. În acest context, ce putem face este să nu ne îmbolnăvim. Este atât de simplu de realizat”,
a declarat medicul, potrivit Realitatea Plus.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunt important despre aparitia vaccinului anti-COVID-19! Care ar putea fi pretul acestuia?

Ce este de facut?

" Ajunge o mică scăpare

și scoți masca, moment în care te intersectezi pe stradă cu cineva și poți lua virusul. Trebuie ocolite sau limitate aglomerările. Poate că este bine ca cei care lucrează aproape de casă să meargă pe jos sau cu mașina, să nu aglomereze mijloacele de transport în comun. Mișcarea dintr-o parte în alta a Bucureștiului ar trebui limitată.

Am putea să încercăm pe sectoare, acolo unde se constată o rată de infectare

mare, să se restricționeze accesul. Eu n-aș mai aștepta. De la 3.000 și ceva de cazuri, saltul va fi rapid și ajungem la 4.000 – 5.000-6.000 și, cum prevedea alt coleg de-al meu, putem ajunge la 7.000 în foarte scurt timp. În contextul ăsta, nu mai avem timp să așteptăm cred nici o săptămână.

Nu este vorba de politic. Cred că sunt niște structuri foarte clare, cu niște responsabilități și mai clare, care trebuie să ia măsuri: Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, tot ce înseamnă structuri administrative locale. Politicul ar avea un rol important dacă ar susține măsurile”, a mai explicat medicul Emilian Imbri.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Citeste si: Romania se inchide bucata cu bucata din cauza coronavirusului. Decizii drastice anuntate de autoritati

Ce spune specialistul despre protestatari

Emilian Imbri a făcut câteva precizări și despre persoanele care protestează împotriva purtării măști de protecție.

„Fiecare trebuie să se gândească ce vrea să se întâmple cu el. Am senzația că aceste persoane care se adună ca să protesteze împotriva măștii și își cer cu disperare niște drepturi… Părerea mea este că sunt cei mai înspăimântați. Inițial, nu am avut o chemare să fac medicina. Am făcut-o pentru că mi-a fost frică de doctori și nu știam cum să scap de ei.

Nu îi acuz pe acești oameni, dar nu te poți încăpățâna la nesfârșit. I-aș ruga să creadă că este real. Ce ar fi să demonstrezi împotriva purtatului măștii cu mască? Avem peste 6.000 de oameni internați la Babeș și aproape 5.000 sunt acasă, vindecați. Există un procent de persoane care nu au reușit să termine această bătălie. Este mic, dar nimeni nu știe dacă ești printre cei 6.000 sau printre cei 2%-3%. De ce curiozitatea asta? Haideți să fim mai prudenți”, i-a îndemnat medicul pe cei care protestează.

Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Citeste si: Un bolnav de coronavirus ii scuipa pe medicii care il ingrijesc la Victor Babes. Ce il asteapta la externare

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis: "Suntem intr-o perioada dificila, intr-un asa numit val 2!"

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.