Alexandru Rafila, anunt important despre aparitia vaccinului anti-COVID-19! Care ar putea fi pretul acestuia?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 11 oct 2020, 13:43
Profesorul Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID-19

Profesorul Alexandru Rafila sustince ca un vaccin anti-COVID ar putea fi pus pe piata pana la sfarsitul anului.

Dupa ce zilele trecute Oficialul OMS a transmis ca un vaccin impotriva virusului care a luat numeroase vieți ar putea fi gata pana la sfarsitul acestui an, Alexandru Rafila a venit sa sublinieze acest lucru extrem de important pentru intreaga omenire.

"Vom avea nevoie de vaccinuri si există speranța că până la sfârșitul acestui an vom avea un vaccin. Există speranță", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters, într-o întâlnire cu Comitetul Executiv al OMS.


Directorul general al OMS nu a oferit alte detalii despre stadiul in care se afla diferite vaccinuri. 9 vaccinuri experimentale impotriva Covid-19 se află în curs de elaborare în instalația globală de vaccinare COVAX a OMS.

Care ar putea fi pretul unui vaccin anti-COVID-19?

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii a afirmat recent faptul ca un vaccin anti-COVID ar putea fi pus pe piata pana la finalul anului, iar costul unei doze ar varia între 5 si 20 de euro.


"Cred ca pana la sfarsitul anului, vor iesi cel putin doua vaccinuri. Pretul unei doze de vaccin ar putea costa intre 5 euro si 20 de euro. Nu este un pret de nesuportat. Cu precizarea ca vor fi doua doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile!", a declarat Alexandru Rafila la un post TV, citat de Mediafax.

Epidemiologul Alexandru Rafila a vorbit despre companiile farmaceutice care colaboreaza la producerea celor doua vaccinuri- AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna si Pfizer.

Bilanț coronavirus săptămânal. Numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut în săptămâna 5- 11 decembrie 2022

Pe de alta parte si Institutul timisorean OncoGen lucreaza la un vaccin contra COVID-19, in colaborare cu o echipa de specialisti indieni in domeniu.

 

 

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies