OMS a făcut anunțul așteptat de întreaga lume! Când va fi gata vaccinul contra Covid-19: "Există speranță"

,
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre vaccinul contra Covid-19.


In articol:

Oficialul OMS a spus că un vaccin împotriva virusului care a luat numeroase vieți ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

„Vom avea nevoie de vaccinuri și există speranța că până la sfârșitul acestui an vom avea un vaccin. Există speranță”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters, într-o întâlnire cu Comitetul Executiv al OMS.

Directorul general al OMS nu a oferit alte detalii despre stadiul în care se află diferite vaccinuri.

9 vaccinuri experimentale împotriva Covid-19 se află în curs de elaborare în instalația globală de vaccinare COVAX a OMS. OMS își propune să distribuie 2 miliarde de vaccinuri contra Covid-19 până la sfârșitul lui 2021.

Vaccin Covid-19
Toată planeta așteaptă vaccinul contra Covid-19

Și miliardarul Bill Gates, un important donator pentru cauze umanitare, inclusiv pentru găsirea unui vaccin contra Covid-19, se arăta încrezător că pandemia s-ar putea încheia la sfârșitul anului viitor în țările bogate.

"Vaccinurile sunt destul de impresionante"

Bill Gates, care a donat 150 de milioane de dolari pentru descoperirea unui vaccin care să încheie pandemia de Covid-19, cataloga drept impresionante progresele în privința tratării bolii cauzate de noul coronavirus și cele în identificarea unui vaccin care să ne protejeze de acest temut virus.

" Inovatiile in ceea ce priveste diagnosticarea, terapiile aplicate si vaccinurile impotriva bolii sunt destul de impresionante.

Asta ma face sa cred ca, in lumea bogata, vom putea scapa de virus pana la sfarsitul lui 2021. In restul lumii, probabil ca vom reusi sa ne atingem obiectivul pana la finalul lui 2022", declara Bill Gates, citat de Wired.

Bill Gates
Bill Gates e și el încrezător că pandemia de Covid se va încheia la sfârșitul anului viitor

Bilanțul global al pandemiei de Covid-19 a ajuns la 36,1 milioane de cazuri confirmate. 1,05 milioane dintre bolnavii de Covid-19 au decedat în întreaga lume.

25,2 milioane de persoane s-au vindecat.

În topul celor mai multe cazuri de Covid-19 se află Statele Unite, care a ajuns la 7,58 milioane de cazuri și 212.000 de decese. Pe locurile 2 și 3 în acest top negativ se află India și Brazilia. India are 6,84 milioane de cazuri și 106.000 de decese, iar Brazilia 5 milioane de cazuri și 148.000 de decese. 

România a înregistrat și ea un record negativ ieri în privința numărului de cazuri noi de Covid-19 și a deceselor înregistrate într-o singură zi din cauza noului coronavirus.

2.958 de cazuri noi au fost raportate ieri de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și alte 82 de decese cauzate de Covid-19. Au fost efectuate în țara noastră, în ultimele 24 de ore, 27.814 teste pentru identificarea virusului. 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Comuna care intră în carantină începând de astăzi. Se revine la declarația pe propria răspundere

Acuzaţii grave din PNL pentru Nelu Tătaru: Persoană care NU are calitate de membru, pusă preşedinte de filială

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Klaus Iohannis, prima declarație după ce România a atins un nou record de cazuri noi de Covid-19

Noi restricții în Capitală! Prefectul a făcut anunțul: "Se vor lua măsuri extreme"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies