Noi restricții în Capitală! Prefectul a făcut anunțul: "Se vor lua măsuri extreme"

,
Bucuresti
Autoritățile au intensificat controalele în Capitală[Sursa foto: Digi 24]

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat ce restricții se introduc în Capitală.


In articol:

„Astăzi a avut loc o nouă întrunire a Comitetului pentru Situații de Urgență a Muncipiului București. Au fost adoptate trei hotărâri. (...)

Prima era referitoare la interzicerea activității în restaurante, cafenele. Așa suna adresa DSP. Am constatat ca barurile, cluburile, discotecile nu erau precizate  in adresa DSP. S-a constatat că posibilitatea de proaopgare e chiar mai mare in discoteci sau cluburi decât in baruri și restaurante. Drept care, prima hotărâre a fost în aplicarea art. 6 pct. 11 din Anexa 3 la Hotărârea de Guvern 782/2020 : Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitati in baruri, cluburi, discoteci nu e permisă în municipiul București. 

A doua hotărâre este o hotărâre de modificare. Au fost sesizari de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copilași și la părinții lor. Totuși distanta de 100 de metri în jurul școlii e mult prea mare. Ei pot să aplice masca pe nas și gură, la o distanță mai mică. Drept urmare, Comitetul Municipal a hotărât ca această distanță să fie redusă la 50 de metri.

A treia hotărâre e inedita. Ieri, la propunerea a doi membri din Comitetul pentru Situații de Urgență au supus atenției interzicerea jocurilor de noroc si a cazinourilor pe raza municipiului București.  Drept care s-a emis această propunere, cu amendamentul că nu sunt interzise jocurile... Cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet. (...) Deci, închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară”, a declarat, miercuri, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, citat de realitatea.net.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu
Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu[Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea]

Prefectul Capitalei nu exclude carantinarea sectoarelor!

Prefectul Capitalei nu a exclus posibilitatea de a se introduce carantinarea unor anumite sectoare, în funcție de evoluția numărului de cazuri noi de Covid-19.

„Dacă rata va ajunge la 3 se vor lua măsuri extreme. Noi sperăm că după impunerea acestor măsuri va apărea un palier apoi de regres al cazurilor”, a precizat prefectul Gheorghe Cojanu.

România a atins în ultimele 24 de ore un nou record de cazuri noi de Covid-19. 2.958 de cazuri noi și 82 de decese din pricina noului coronavirus s-au înregistrat în țara noastră, potrivit ultimului bilanț, anunțat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) astăzi. Bucureștiul a înregistrat alte 514 cazuri noi, fiind în continuare în topul zonelor cu cei mai mulți infectați zilnic.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru joi, 8 octombrie 2020. Vremea se raceste in toata tara. Anuntul meteorologilor

VIDEO IMAGINILE BĂTĂII din sala de fitness din Capitală, înainte ca un tânăr să fie ÎNJUNGHIAT MORTAL

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Ce se va întâmpla în România dacă vor fi depășite 3.000 de cazuri de coronavirus? Nelu Tătaru: "Mergem în toată țara și..."

Cea mai NEAGRA ZI de pana acum! Numar RECORD de imbolnaviri! Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies