400 de lei în plus la salariu pentru angajații români. Criteriile în funcție de care se acordă acest beneficiu

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 iul 2023, 10:22

Suma de 400 de lei este neimpozabilă și are scopul de a acoperi cheltuielile necesare telemuncii

Sursa: shutterstock

Angajații români pot primi 400 de lei în plus la salariu, dacă întrunesc anumite condiții. Legislația în vigoare permite acordarea acestui beneficiu, suma fiind netaxabilă.

Pandemia de Coronavirus, care s-a terminat oficial în urmă cu ceva timp, a schimbat modul de lucru a miliarde de oameni și mulți dintre ei continuă să lucreze de acasă. Legislația în vigoare permite acordarea sumei de 400 de lei angajaților care întrunesc anumite condiții.

Angajații români care pot primi 400 de lei în plus la salariu

În țara noastră, chiar și după ce pandemia de Coronavirus a permis angajaților să revină la birou, mulți au preferat să lucreze, în continuare, de acasă.

Prin urmare, conform legislației în vigoare, aceștia pot primi 400 de lei în plus la salariu, dacă angajatorul dorește să ofere această sumă.

Suma de 400 de lei este neimpozabilă și are scopul de a acoperi cheltuielile necesare telemuncii, îndemnând energia electrică, abonamentul la internet și cheltuielile pentru mobilier. Cu toate acestea, legea din România nu face diferența între angajații cu normă întreagă și cei angajați part-time, relatează avocatnet.ro.

Citește și: Cine sunt românii care pot primi vouchere în valoare de 1.500 de lei! Lista cu beneficiarii va fi actualizată până pe 15 iulie

Potrivit Codului Fiscal în vigoare din țara noastră, venituri neimpozabile sunt cele „acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă, pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea (…) și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Angajatorii care plătesc suma de 400 de lei în fiecare lună angajaților care lucrează de acasă nu vor plăti contribuțiile sociale obligatorii, fiind vorba de pensie și de sănătate, CAS și CASS) și, de asemenea, suma poate fi trecută pe lista cheltuielilor deductibile.

Suma oferită, raportată la numărul de zile lucrate

Suma de 400 de lei, care poate fi acordată de angajator, reprezintă suma maximă ce poate fi oferită, dar se poate micșora în funcție de numărul de zile pe lună lucrate de angajat.

De asemenea, banii oferiți de către angajator pot fi mai mulți, doar că tot ceea ce depășește 400 de lei va trebui să fie impozitat. 

Citește și: Vești proaste pentru 5 milioane de pensionari. Experții susțin că pensiile sunt pe cale de dispariție

Începând cu data de 1 septembrie 2023, salariul minim pe economie va ajunge la 3.300 de lei brut, urmând ca, de pe data de 1 ianuarie 2024, acesta să se majoreze din nou cu 25%.

În urma ultimei creșteri salariale, salariul minim pe economie net va fi de 2.231 de lei.