Ziua Internațională a Fericirii. Ce semnificație are această zi

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 dec 2023, 03:50

Ce semnificație are această zi

Sursa: Unsplash

Pe 20 martie este sărbătorită Ziua Internațională a Fericirii, zi în care ni se reamintește că fericirea este un drept uman.

Toți oamenii de pe planetă sărbătoresc astăzi fericirea, un sentiment pe care toată lumea ar trebui să îl simtă cât mai mult în viața lor, amintindu-și astfel că acesta este un drept uman.

Citește și: Mesaje de Buna Vestire 2023: Urări și imagini cu text pentru această zi de mare sărbătoare

Ce semnificație are Ziua Internațională a Fericirii

Ziua Internațională a Fericirii se sărbătorește în fiecare an la data de 20 martie, după ce a fost instituită la data de 12 iulie 2012. Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat atunci că “lumea are nevoie de o nouă paradigmă economică, una care să recunoască egalitatea dintre cei trei ai dezvoltării sustenabile: social, economic și cel care ține de bunăstarea mediului. Cei trei sunt indivizibili și împreună definesc, în mare, fericirea la nivel global”.

Inițiativa a fost gândită și fondată de filantropul, activistul, omul de stat și consilierul special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a promova fericirea de-a lungul întregului glob. Acesta a vrut să scoată în evidență un mit ce circulă în lumea contemporană, acela că starea economică este influențată de starea de bine pe care oamenii o au.

Organizația Națiunilor Unite a decis ca toate organizațiile internaționale și regionale, societățile civile, inclusiv organizații non-guvernamentale și persoanele fizice să practice cât mai multe activități publice pentru a atrage atenția asupra acestui subiect.

Pe lângă aceste organizații, Ziua Internațională a Fericirii are rolul de a le aminti guvernelor din întreaga planetă să se concentreze mai mult pe fericirea și starea de bine a oamenilor, decât pe creșterea din punct de vedere economică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cele mai tari glume cu Chuck Norris. ,,Mâna lui Chuck Norris este singura mână care poate bate o chintă roială"

Sfaturi de la psihologi care te vor ajuta să fii mai fericit

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii, oamenii vor încerca să caute cât mai multe sfaturi oferite de specialiști prin care să își schimbe starea de spirit, astfel încât să vadă viața din alt punct de vedere, unul optimist și plin de speranță. 

Un sfat foarte important pe care specialiștii îl oferă oamenilor ce vor să aibă parte de mai multă fericire în viața lor este să găsească recunoștința în lucrurile mici ce se întâmplă în viața lor, fiecare mică activitate cotidiană. Recunoștința vine alături de aprecierea fiecărei clipe. Este foarte important ca oamenii să trăiască în prezent și să se bucure de ceea ce au.

Pozitivitatea este un lucru foarte benefic pentru oameni, este indicat ca fiecare persoană să aibă un mic caiet în care să își noteze câteva propoziții pozitive, pline de încredere. 

Citește și: Vezi online live episodul 73 al serialului “Totul pentru familia mea”. Asiye îl amenință pe Sarp după ce Omer ajunge în stare gravă la spital

Surse: stirilekanald.ro, revistasufletului.net

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!