Ziua barbatului – 19 noiembrie: de ce si unde e sarbatorita ziua barbatului pe 19 noiembrie?

Ziua Bărbatului este sărbătorită, în mod oficial, atât în România, cât și în alte cel puțin 60 de state de pe glob, în data de 19 noiembrie.


In articol:

Ziua Bărbatului a fost declarată pe 19 noiembrie și este celebrată în peste 60 de state, printre care: Australia, India, China sau Statele Unite.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaţionale a Bărbaţilor includ concentrarea asupra sănătăţii bărbaţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat.

Citeste si: Stii punctele alea mici si rosii care apar pe piele? Ti s-a spus ca nu sunt periculoase! Uite ce sunt, de fapt

Citeste si: Sexul la menopauză. Ce poti face ca sa te bucuri de o viata intima fara disconfort

Ziua Bărbatului este marcată în lume prin activități cât se poate de variate, de la seminarii publice, conferințe, la festivaluri, activități școlare, programe speciale la radio și la televiziune, slujbe religioase etc.

Potrivit statisticilor ale Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, speranța de viață a bărbaților era, la naștere, de 69 de ani, în timp ce speranța de viață a femeilor era de 74 de ani. De asemenea, în majoritatea țărilor lumii, rata suicidului la bărbați este de aproape trei ori mai mare decât la femei, notează site-ul www.internationalmensday.com, adăugând, totodată, că bărbații sunt, în multe state, victime ale discriminării legislative la nivelul familiei.

Ziua Bărbatului în România

Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, la 3 martie 2016, și publicată în Monitorul Oficial la 7 martie 2016.

Ziua Bărbatului nu trebuie însă confundată cu Ziua Tatălui, care se sărbătorește pe 13 mai.

În mod popular, Ziua Bărbatului în România este considerată și pe 9 martie, imediat după 8 martie Ziua Femeii, când sunt și cei 40 de Mucenici și obiceiul spune că se beau 40 de pahare.

sursa: cancan.ro

Citeste si: Tratament Psoriazis. Incredibil: remediul pentru psoriazis este la indemana oricui! Ce s-a descoperit

Citeste si: Vorbitul in somn, care sunt cauzele si ce spune acest lucru despre sanatatea noastra

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate