Update Live Ziua 573 de război în Ucraina: Incendii devastatoare la Liov după atacul cu drone rusești

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 19 sep 2023, 13:34

Volodimir Zelenski anunță noi reușite pe câmpul de luptă

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Ucraina a reușit să recucerească satul Klișciivka.

Satul Klișciivka a fost recucerit de către armata ucraineană,

duminică. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat noi reușite pe câmpul de luptă.

Atac cu drone rusești la Liov

O tragedie cutremură orașul Liov din vestul Ucrainei în urma unui atac devastator cu drone desfășurat de forțele rusești. Un om și-a pierdut viața, iar doi au fost răniți în acest incident tragic, care a avut consecințe dezastruoase pentru comunitatea locală.

Atacul a avut loc în timpul dimineții și a vizat mai multe depozite industriale din oraș.

Potrivit primarului, suprafața afectată a fost de aproximativ 10.000 de metri pătrați, iar în aceste depozite se aflau stocate ajutoare umanitare și produse alimentare destinate populației afectate de conflictele din zonă. Exploziile violente care au însoțit atacul au declanșat incendii puternice, iar pompierii au fost nevoiți să lucreze neîncetat pentru a stinge flăcările și a limita pagubele.

În același timp, în altă parte a țării, în Herson, în sudul Ucrainei, o altă tragedie a avut loc.

Trupele ruse au tras asupra unui troleibuz, ucigând o persoană și rănind alte două. Acest incident tragic adaugă o altă notă de suferință într-o perioadă deja tensionată pentru Ucraina.

În plus față de atacurile cu drone, rapoarte ulterioare arată că și alte zone ale Ucrainei au fost afectate. Regiunile Hmelnițki, Krivoi Rog și Odesa au fost zguduite de explozii misterioase, iar consecințele acestor incidente nu sunt încă pe deplin înțelese.

Oamenii din aceste regiuni au fost sfătuiți să caute adăpost în așteptarea clarificărilor suplimentare.

Forțele Aeriene Ucrainene au anunțat că au reușit să doboare nu mai puțin de 27 din cele 30 de drone folosite de forțele rusești, precum și o rachetă balistică și o dronă de recunoaștere.

Soldații ucraineni au reușit să recucerească satul Klișciivka

Duminică, 17 septembrie, armata ucraineană a reușit să recucerească satul Klișciivka.

Armata ucraineană a anunțat duminică recucerirea satului Klișciivka, o localitate situată la sud de orașul strategic Bahmut, care a fost epicentrul, timp de aproape 10 luni, al unora dintre cele mai dure bătălii din războiul ucrainean, în perioada august 2022 și până în prezent.

Generalul Aleksandr Sîrski, comandantul forțelor terestre ucrainene, a anunțat duminică recucerirea satului Klişciivka, la sud de orașul strategic Bahmut, transmite Reuters. Rusia cucerise localitatea respectivă în ianuarie. „Klişciivka a fost curățat de ruși şi eliberat”, a declarat Sîrski.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

Citește și: China trimite peste 100 de avioane de luptă! Alt razboi?

Volodimir Zelenski a anunțat noi reușite pe câmpul de luptă

Volodimir Zelenski a anunțat, luni, noi reușite pe câmpul de luptă. Președintele ucrainean a spus că forțele sale au recucerit un sat de pe flancul sudic al Bahmut.

Aceasta este a doua reușită semnificativă a contraofensivei ucrainene din ultimele trei zile. Vineri, Kievul a anunțat că a preluat controlul asupra unui mic sat din apropiere, Andriivka.

Liderii din Ucraina au anunțat că a străpuns linia de apărare rusă lângă Bahmut.

Acest anunț a fost făcut de comandantul forțelor terestre ale Kievului, generalul Oleksandr Sîrskîi. După eliberarea în ultimele zile a satelor Andriivka şi Klişciivka, „linia de apărare a inamicului a fost străpunsă”, spune generalul. Cele două localități „erau un element important al liniei de apărare rusă care se întinde din Bahmut până în Gorlivka”, a precizat el.

Citește și: Ucraina vrea să dea în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia!

Cel mai important comandant rus a fost ucis în războiul din Ucraina

Colonelul rus, Andrei Kondrashin,  care conducea una din formațiunile militare de elită ale armatei ruse, a fost lichidat în Ucraina. Acesta a luat parte la toate bătăliile majore din războiul din Ucraina, începând cu primele ore ale invaziei pe scară largă.

Update Live Ziua 573 de război în Ucraina: Incendii devastatoare la Liov după atacul cu drone rusești

Anunțul a fost făcut de către șeful pro-rus, comandatul batalionului Vostok din autodeclarata republică Donețk.

Andrei Kondrashin era comandantul Brigăzii 31. De curând, Brigada 31 a fost trimisă în Bahmut pentru a salva o altă formațiune de elită a armatei ruse, Brigada 72. Ordinele Kremlinului sunt ca nici o unitate militară să nu se retragă în zona Bahmutului, în ciuda dotărilor precare și a dezavantajului actual. Kondrashin ar fi trebuit teoretic să salveze de la capturare rămășițele Brigăzii 72, însă nu a reușit să îndeplinească ordinele.

În prezent nu se cunosc detalii legate de modul în care acesta a decedat.

 


Momente tensionate în Casa iubirii! Larisa și Lorena și-au declarat război! „Îi este rușine să iasă pe stradă cu fața ei nemodificată!” Cele două rivale au lansat acuzații grave și jigniri aprige!