China trimite peste 100 de avioane de luptă! Alt razboi?

Autor: Bogdan Frațilă

China își demonstrează în mod repetat puterea militară față de Taiwan. Acum, Republica Populară Chineză a trimis peste o sută de avioane de vânătoare într-o zi!

Sursa: PixaBay

China își demonstrează în mod repetat puterea militară față de Taiwan. Acum, Republica Populară Chineză a trimis peste o sută de avioane de vânătoare într-o zi!

China își demonstrează în mod repetat puterea militară față de Taiwan. Acum, Republica Populară Chineză a trimis peste o sută de avioane de vânătoare într-o singură zi- potrivit Taiwanului, "un nou record".Taiwanul a înregistrat peste o sută de avioane militare chineze în jurul insulei sale într-o singură zi. 103 avioane ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei și nouă nave militare au fost înregistrate până la ora 6 dimineața (ora locală) în decurs de 24 de ore, a declarat Ministerul Apărării din Taipei.

103 avioane ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei zboară în zonă aproape zilnic. Dar acest număr este un "nou record", a precizat ministerul. Acesta a calificat acțiunea militară drept o "pacoste" care ar putea escalada în actuala atmosferă tensionată. "Facem apel la autoritățile de la Beijing să își asume responsabilitatea și să se abțină imediat de la astfel de acțiuni unilaterale și distructive", a declarat ministerul într-o declarație.40 de avioane ar fi survolat linia centrală simbolică din Strâmtoarea Taiwan, strâmtoarea dintre Republica Taiwan și Republica Populară Chineză.
Ele ar fi intrat astfel în zona de apărare aeriană din sud-estul și sud-vestul Taiwanului.

China: Taiwanul face parte din Republica Populară Chineză

Taiwanul face parte din teritoriul chinez și nu există o așa-numită linie mediană în strâmtoarea Taiwan, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning. Pentru mai multe informații, ea a făcut trimitere la autoritățile chineze competente, deoarece nu este vorba de o problemă diplomatică.

conducerea de stat și de partid de la Beijing consideră Taiwanul, cu cei aproximativ 24 de milioane de locuitori, ca făcând parte din Republica Populară- și, de asemenea, nu recunoaște oficial linia de demarcație dintre cele două teritorii. Cu toate acestea, de facto, a respectat în mare măsură această linie de zeci de ani. Cu toate acestea, în ultimii ani, armata chineză a încălcat în mod repetat frontiera fictivă.
Numai în 2022, operațiunile s-au dublat față de anul precedent.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Avertisment?

A fost "un avertisment serios pentru separatiștii din Taiwan", au declarat autoritățile militare: China a organizat exerciții militare în jurul insulei cu avioane și nave. Guvernul de la Taipei a condamnat cu fermitate manevrele.China a organizat exerciții militare în largul Taiwanului. Armata Populară de Eliberare "a lansat exerciții navale și aeriene ale forțelor aeriene și maritime în jurul insulei Taiwan", a declarat agenția de presă de stat chineză Xinhua, care a citat un purtător de cuvânt militar.

potrivit guvernului de la Taipei, avioane de luptă au intrat de 42 de ori în zona de apărare aeriană a Taiwanului. De asemenea, opt nave chinezești au fost implicate în exercițiile militare.Potrivit Taiwanului, 25 de avioane militare chinezești ar fi traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan, considerată granița neoficială dintre China și Taiwan, în decurs de 24 de ore. Potrivit unui tabel publicat de minister, printre acestea se numără avioane de luptă "Su-30" și "J-11". Nu au existat semne imediate că China își continua exercițiile militare duminică.
Guvernul taiwanez a condamnat "comportamentul irațional și provocator" al Chinei. Acesta a declarat că va trimite "forțe adecvate" pentru a răspunde "cu măsuri practice". Acesta a declarat că exercițiile militare nu au contribuit în niciun fel la pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan. În schimb, subliniază "mentalitatea militaristă" a Chinei și confirmă "natura hegemonică a expansiunii sale militare", se arată într-o declarație a Ministerului Apărării.

Citește și: Profituri de miliarde de euro blocate în Rusia

Citește și: Ucraina vrea să dea în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia!

Citește și: „Au vrut să mă omoare în închisoare” Leo de la Strehaia, declarații cutremurătoare despre cea mai grea perioadă din viața sa

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!