Update Live Ziua 572 de război în Ucraina: Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, se află în vizită în Rusia

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 18 sep 2023, 13:48

Jens Stoltenberg este de părere că războiul din Ucraina va fi unul de lungă durată.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând, conform declarațiilor secretarului general al NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că războiul din Ucraina va dura mai mult decât se așteaptă omenirea. Locuitorii din Tulcea și galați au primit mesaje Ro-Alert prin care au fost avertizați că există posibilitatea să cadă diverse obiecte din spațiul aerian.

Wang Yi se află într-o vizită în Rusia

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, se află în Rusia, de luni până joi, pentru discuții pe teme de securitate: „La invitația lui Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Wang Yi(...)

va călători în Rusia pentru a participa la cea de-a 18-a sesiune a consultărilor strategice de securitate China-Rusia”. China și Rusia se laudă adesea cu parteneriatul lor „nelimitat” și cu cooperarea lor economică și militară, care ar urma să se intensifice. Legăturile dintre cele două țări au devenit și mai strânse după invazia rusă din Ucraina, pe 24 februarie 2022, niciodată condamnată de regimul comunist de la Beijing.

Ucraina a doborât 18 drone

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 18 drone și 17 rachete lansate de armata rusă de invazie asupra regiunilor Mikolaiv și Odesa, din sud. De asemenea, trupele ucrainene au reușit să cucerească doi kilometri pătrați pe frontul de est, din jurul orașului minier Bahmut, ocupat de ruși în mai, după luni de lupte sângeroase. Ministrul adjunct al Apărării în guvernul de la Kiev, Hanna Maliar, spune că ucrainenii au eliberat două sate de lângă Bahmut, Andriivka și Klișciivka, de unde, potrivit experților militari, ar putea lansa un asalt asupra orașului.

Războiul din Ucraina va continua și va dura mai mult decât s-a crezut inițial

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că omenirea nu ar trebui să se aștepte la încheierea rapidă a războiului din Ucraina.

Astfel că, într-un interviu publicat, duminică, de grupul german de presă Funke și citat de media internaționale, el a amintit că „războaiele cele mai multe durează mai mult decât se aștepta când au început” și a precizat că, „de aceea, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”.

Acesta a mai spus și că „toți dorim o pace rapidă”, „dar, în același timp, trebuie să recunoaștem (că) dacă președintele (Volodimir) Zelenski și ucrainenii încetează să lupte, țara lor nu va mai exista”. În ceea ce privește dorința Kievului de a adera la Alianța Nord-Atlantică, secretarul general susține că „nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va fi în NATO”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: VIDEO Kim Jong Un în Rusia. Scaunul pe care urma să stea liderul nord-coreean a fost dezinfectat înainte de întâlnirea cu Putin

RO-Alert în Tulcea și Galați din cauza războiului din Ucraina

Duminică seara, în jurul orei 23:00, locuitorii din Galați și Tulcea au primit mesaje RO-Alert, prin care au fost avertizați că există posibilitatea ca din spațiul aerian să cadă diverse obiecte străine, în urma atacurilor cu drone rusești care au loc în Ucraina.

Un atac cu drone a avut loc duminică noaptea în zona regiunii Odesa.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat pe Telegram că: „Amenințarea rămâne! Un grup de drone Șahed se îndreaptă spre sudul Odesei”.

Potrivit libertatea.ro, mesajul Ro-Alert a fost emis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea. Instituția precizează că „mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia În cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite”.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 569 de război în Ucraina: Autoritățile ucrainene ordonă evacuarea civililor din Herson. Volodimir Zelenski se va întâlni săptămâna viitoare cu Joe Biden

„Păstrați-vă calmul”, spune mesajul venit de la IGSU, care l-a marcat cu durată estimată de 90 de minute. „Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, se arată în mesajul bilingv, trimis atât în română, cât și în engleză.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!