Zahărul, uleiul și pâinea, o raritate în 2022. Scumpiri uriașe se anunță de anul viitor. Avertismentul crunt al economiștilor: ”Masa de Crăciun va fi mai scumpă cu 40% față de anul trecut”

,
Zahărul, uleiul și pâine, o raritate în 2022. Scumpiri uriașe se anunță de anul viitor.

Zahărul, uleiul și pâine, o raritate în 2022. Scumpiri uriașe se anunță de anul viitor.

[Sursa foto: PixaBay]

Avertismentul crunt al economiștilor despre valul de scumpiri din România. Masa de Crăciun, mai scumpă cu 40% față de anul trecut. Totodată, uleiul, zahărul și pâinea vor fi mult mai scumpe.


In articol:

Economiștii trag un semnal de alarmă, un val de scumpiri va lovi România de anul viitor. Potrivit specialiștilor, masa de Crăciun din acest an va fi mai scumpă cu 40% față de anul precedent.

De asemenea, anul 2022 va veni cu multe schimbări, mai ales în privința produselor de bază, precum uleiul, zahărul și pâinea, care vor costa mai mult.

Masa de Crăciun, mai scumpă cu 40% față de anul precedent

Economistul Adrian Negrescu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește valul de scumpiri din România. Acesta îi avertizează pe români că vor plăti cu 40% mai mult pentru masa de Crăciun, iar de anul viitor vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru alimentele de bază.

”Estimez, în lunile următoare, o scădere a consumului pe măsura creșterii prețurilor, o accentuare a blocajului financiar și un val de închideri de activitate, în cascadă, cu sute de mii de oameni trimiși în șomaj. Asta pentru că avem o economie extrem de fragilă, cu peste 80% dintre firme slab capitalizate, care trăiesc de la o factură la alta.

Zahărul, uleiul și pâine, o raritate în 2022. Scumpiri uriașe se anunță de anul viitor.

Masa de Crăciun mai scumpa cu 40%

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru români, dincolo de masa de Crăciun, care va fi mai scumpă cu 30-40% față de anul trecut, impactul major al inflației va fi resimțit din ianuarie încolo, când vor veni și

primele facturi majorate la energie, gaze, întreținere. Și nu va fi primul și singurul șoc. Va urma un al doilea, în aprilie, după eliminarea facilităților la plata energiei și a gazelor, când vom începe să plătim prețurile neplafonate și subvenționate”, a declarat consultantul economic Adrian Negrescu.

Citeste si: Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

Scumpiri uriașe din 2022

Specialistul a mai precizat că anul 2022 este anul scumpirilor în cascadă, de la utilități la scumpirea produselor de bază precum, ulei, zahăr, pâine și carnea de porc.

Adrian Negrescu a precizat că apogeul scumpirilor în 2022 va fi în perioada sărbătorilor de Paști.

”Având în vedere puterea de cumpărare redusă din țara noastră, prețurile nu vor putea crește la nesfârșit, pentru că nu va mai avea cine să le cumpere.

Pe de altă parte, producătorii au găsit o soluție ca să se protejeze – au redus și vor reduce tot mai mult gama de produse de la raft, mizând pe produsele cu costuri de producție mai mici. Altfel spus, vom vedea mai multe produse slabe calitativ, dar mai ieftine. Vom mânca mai puțin și mai prost.

Zahărul, uleiul și pâine, o raritate în 2022. Scumpiri uriașe se anunță de anul viitor.

Apogeul scumpirilor va fi atins de Paste

[Sursa foto: PixaBay]

Pe ansamblu, 2022 va fi anul scumpirilor în lanț, cu un vârf în perioada dinainte de Paște, și cu o atenuare a creșterilor de prețuri în a doua parte a anului, în funcție, bineînțeles, de evoluția prețurilor la utilități și materii prime.

Vestea proastă este că, din estimările la nivel internațional, creșterile de prețuri nu se vor opri astfel încât stagflația se anunță a fi cuvântul la ordinea zilei în 2022”, a mai precizat Adrian Negrescu.

Citeste si: Se scumpesc prețurile la carburanți de la 1 ianuarie 2022! Cât vor ajunge să coste benzina și motorina

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se scumpesc prețurile la carburanți de la 1 ianuarie 2022! Cât vor ajunge să coste benzina și motorina

Amabasada Rusiei la București prefațează prima confruntare care urmează să aibă loc între România și Rusia

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

Cât valorează cea de-a 13-a pensie și cine o primește? Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies