Se scumpesc prețurile la carburanți de la 1 ianuarie 2022! Cât vor ajunge să coste benzina și motorina

,
Benzină

Se scumpesc prețurile la carburanți de la 1 ianuarie 2022! Cât vor ajunge să coste benzina și motorina

[Sursa foto: PixaBay]

Începând cu 1 ianuarie 2022, benzina se va scumpi cu 1,3%, respectiv 8 bani/litru. Prețul motorinei se va mări, de asemenea, cu 7 bani/litru.


In articol:

Accizele se vor mări cu aproximativ 3,55%, respectiv de la 1,827 lei la 1,892 lei/litru de benzină și de la 1,674 lei la 1,735 lei/litrul de motorină.

Cresc prețurile la motorină și benzină. Cât vom plăti pe carburanți de la 1 ianuarie 2022

Benzină

Cresc prețurile la motorină și benzină. Cât vom plăti pe carburanți de la 1 ianuarie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Prețurile la benzină și motorină vor crește de la 1 ianuarie 2022 după ce Guvernul a crescut nivelul accizelor care vor fi practicate în 2022.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un litru de benzină și de motorină în marile orașe. Unde găsești cel mai ieftin carburant din România

Nivelul accizelor care se va aplica în anul 2022 a fost decis prin „actualizarea cu creşterea preţurilor de consum comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică”, potrivit Ministerului Finanţelor. Conform Codului fiscal, accizele la carburanți se modifică la fiecare început de an.

Pentru benzina fără plumb, nivelul accizei se majorează cu 65,59 lei, de la 1.827,13 lei/1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei/1.000 de litri de benzină. Un litru de benzină se scumpește cu 6,5 bani fără TVA, respectiv 7,7 bani cu TVA.  

Citeste si: Prețuri mici la carburanți. În ce orașe din România sunt cele mai mici costuri la benzină și motorină?

Pentru motorină, acciza se majorează cu 60,11 lei, de la 1.674,55

lei la 1.734,66 lei. Un litru de motorină se scumpește cu 6 bani fără TVA, respectiv 7 bani cu TVA.

Înainte să fie demis, Florin Cîțu a declarat că, atunci când cotația petrolului crește, se majorează și prețurile la pompă, dar acestea rămân crescute chiar dacă prețul petrolului se scumpește.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Vesti proaste pentru soferi! Pretul motorinei a atins cel mai ridicat nivel in Romania! Cat a ajuns sa coste un litru de motorina astazi!

Americanii, primiți cu 'flori' la Moscova - Doi americani arestaţi pe aeroportul Şeremetievo

Descoperire ȘOCANTĂ! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie. Ți se face pielea de găină! Azi ar fi fost ziua lui!

Cât a ajuns să coste un litru de benzină și de motorină în marile orașe. Unde găsești cel mai ieftin carburant din România

Prețuri mici la carburanți. În ce orașe din România sunt cele mai mici costuri la benzină și motorină?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies