Vremea iunie 2020: cat de cald va fi in Romania

,
Prognoza meteo
Prognoza meteo

Vremea iunie 2020: prognoza pentru intreaga luna. Cat de mult va ploua si cat de cald va fi in Romania.


In articol:

In luna iunie a anului 2020 vremea va fi schimbatoare in tara noastra. Vom avea zile reci, cand temperatura va fi cu mult sub media multianuala a perioadei, insa vor fi si zile caniculare, cu un indice termic care va depasi nivelul de confort.

Va fi si o luna ploioasa in anumite zone alte tarii, cu un nivel al precipitatiilor care va depasi mediile perioadei. Vremea iunie 2020: estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor.

Vremea iunie 2020: Banat

In primele zile de prognoza vremea va fi rece, cu medii diurne de 18...20 de grade, dar va deveni treptat deosebit de calda spre finalul saptamanii, cand maximele vor fi in medie de 28...29 de grade. In a doua saptamana mediile maximelor se vor situa intre 26 si 28 de grade. Minimele vor avea cele mai scazute valori in data de 3 iunie, cu medii regionale de 7 grade, dar in restul intervalului nu vor avea variatii semnificative si se vor situa intre 14 si 16 grade.

Gradul de instabilitate atmosferica se va mentine relativ ridicat in aproape tot intervalul, astfel incat vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential si se vor manifesta cu o probabilitate mai mare in cursul dupa-amiezilor.

Citeste si: ANM a lansat o informare meteorologica de ploi torentiale, grindina si vijelii, pentru urmatoarele zile! Care vor fi cele mai afectate zone! Ce se va intampla in capitala!

Vremea iunie 2020: Crisana

Prognoza meteo
Prognoza meteo

In prima saptamana de prognoza regimul termic va avea variatii semnificative, astfel incat, daca in primele zile valorile diurne mediate regional se vor situa intre 16 si 18 grade, caracterizand o vreme deosebit de rece, spre finalul acesteia vor creste accentuat, spre 26...28 de grade, cu mult mai ridicate decat normalul perioadei.

Urmatoarea saptamana va fi caracterizata de valori apropiate mediilor multianuale, cu valori mediate intre 24 si 26 de grade. Temperaturile minime, foarte scazute la inceputul perioadei, cu medii de 6 grade, vor
creste treptat si se vor situa intre 12 si 14 grade. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitati atmosferice va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu precadere in intervalul 5...9 iunie.

Vremea iunie 2020: Transilvania

Vremea va fi rece in intervalul 1...4 iunie cand mediile maximelor se vor situa intre 14 si 18 grade, iar ale minimelor intre 4 si 8 grade, apoi se va incalzi treptat, astfel incat in intervalul 5...7 iunie regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, cu maxime pana la 28 de grade si minime de 12 grade. In intervalul 8...14 iunie nu vor fi variatii termice semnificative, astfel ca, in medie, maximele se vor situa intre 24 si 26 de grade, iar minimele intre 10 si 12 grade.

Probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

Citeste si: Prognoza meteo iunie: Romania va fi lovita de canicula

Vremea iunie 2020: Maramures

Oscilatiile termice vor fi semnificative in prima saptamana de prognoza, cu valori ce vor caracteriza la inceput o vreme rece si vor ajunge spre final mai ridicate decat mediile multianuale specifice perioadei. In aceste conditii, maximele mediate regional se vor situa intre 14 si 18 grade in intervalul 1...4 iunie si intre 22 si 26 de grade in intervalul 5...7 iunie.

In a doua saptamana nu vor avea variatii mari, astfel ca se vor incadra intre 24 si 26 de grade. Minimele vor avea un parcurs asemanator, mai scazute la inceput, apoi in crestere si ulterior constante, astfel ca mediile acestora vor porni de la 8 grade, vor cobori la 4 grade apoi vor creste spre 12...14 grade.

Instabilitatea atmosferica va avea un grad relativ accentuat de manifestare pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu cea mai mare probabilitate intre 5 si 9 iunie.

Vremea iunie 2020: Moldova

Prognoza meteo
Prognoza meteo

In primele trei zile vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru inceputul lunii iunie, media maximelor termice urmand a se situa intre 15 si 20 de grade. Ulterior se va incalzi treptat, iar aceasta tendinta se va mentine pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, atunci cand se estimeaza ca temperaturile maxime vor fi, in medie regionala, de 28...29 de grade. Din data de 08 iunie, temperatura aerului va scadea usor, spre medii ale maximelor de 26...27 de grade.

Media temperaturilor minime va fi in scadere, de la 9 grade in prima dimineata, spre 6 grade in dimineata zilei de 03 iunie, apoi in crestere, spre valori de 14...15 grade. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza.

Vremea iunie 2020: Dobrogea

Prima saptamana va debuta cu o racire a vremii, astfel incat in primele trei zile, media temperaturilor maxime va fi de 16...19 grade, apoi se va incalzi treptat, spre valori de 26...27 grade, in data de 07 iunie. Ulterior temperatura aerului va scadea usor si pana la sfarsitul intervalului de prognoza valorile termice diurne vor fi de 24...25 de grade, in medie regionala.

Media temperaturilor minime va scadea, de la 12 grade in prima dimineata spre 9 grade in dimineata zilei de 03 iunie, apoi in crestere treptata spre 16...17 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata indeosebi in intervalul 01-04 iunie, respectiv 08-14 iunie.

Citeste si: Meteo. Meteorologii anunță ploi și vijelii. Cum va fi vremea în București

Vremea iunie 2020: Muntenia

In primele trei zile ale intervalului de prognoza vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta data, valorile medii ale temperaturilor maxime urmand a se incadra intre 16 si 20 de grade, apoi se va incalzi treptat, astfel incat in data de 07 iunie maximele se vor situa in jurul a 29 de grade, in medie regionala.

Ulterior acestei date, temperatura aerului va scadea usor si pana la sfarsitul intervalului de referinta, media maximelor va fi de 27...28 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere, de la 9 grade, in prima dimineata, la 7 grade in dimineata zilei de 03 iunie, apoi in crestere treptata, spre o medie de 15 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in intervalul 01-03 iunie, apoi in intervalul 08-14 iunie.

Vremea iunie 2020: Oltenia

Prognoza meteo
Prognoza meteo

In prima saptamana de prognoza vremea va avea un aspect schimbator, cu variatii bruste ale valorilor termice. Astfel, maximele mediate regional se vor incadra intre 18 si 20 de grade la inceputul intervalului, apoi in crestere pana in jur de 28 de grade in data de 7 iunie, urmand ca in a doua saptamana de prognoza sa se situeze intre 26 si 28 de grade.

Mediile minimelor vor fi cuprinse intre 12 si 16 grade, mai scazute in intervalul 1...5 iunie cand vor fi cuprinse intre 7 si 9 grade. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicata in perioada 1..3 iunie si din nou in 8...14 iunie.

Iata pe scurt nivelul pluviometric si al temperaturiilor pentru intreaga luna iunie 2020:

Vremea iunie 2020: saptamana 01.06.2020 – 08.06.2020

Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile nordice si centrale. Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile vestice si nordvestice, iar in cele estice va fi deficitar. In rest cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru acest
interval.

Vremea iunie 2020: saptamana 08.06.2020 – 15.06.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile, posibil usor mai ridicate in sud-est. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in regiunile extracarpatice, iar in rest se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta perioada.

Vremea iunie 2020: saptamana 15.06.2020 – 22.06.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele specifice pentru acest interval, la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru aceasta perioada va fi in general excedentar in jumatatea nord-vestica a tarii, iar in rest va fi apropiat de cel normale pentru acest interval.

Vremea iunie 2020: saptamana 22.06.2020 – 29.06.2020

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru acest interval, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele specifice pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

 

Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru luni, 21 septembrie. Cum va fi vremea la început de săptămână?

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 20 septembrie. Temperaturi în scădere în toate regiunile țării

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 19 septembrie. Vreme frumoasă, dar rece în toată țara. Cât de mult scad temperaturile?

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 18 septembrie. Vremea se răcește în toată țara, iar vântul va sufla cu putere

Prognoza meteo ANM pentru joi, 17 septembrie. În ce zone ale țării pot să apară ploi?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies