Prognoza meteo iunie: Romania va fi lovita de canicula

Soare puternic

Prognoza meteo iunie: cum va fi prima luna de vara in Romania. Ce temperaturi se vor inregistra si cat de cald va fi.


In articol:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo valabila pana in data de 22 iunie. Vara isi intra in drepturi, iar incepand cu data de 8 iunie se vor inregistra temperaturi caniculare in mare parte din tara.

Cantitatile de precipitatii vor fi in mare parte deficitare, cu o exceptie in saptamana 08 - 15 iunie, cand va ploua foarte mult in regiunile nordice, centrale si sudice.

Prognoza meteo iunie: saptamana 01 - 08 iunie

Apus de soare

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in acest interval temperaturile vor fi usor mai coborate in intreaga tara fata de media perioadei.

Prognoza metei iunie: ploile vor fi deficitare in vestul si sud-vestul tarii, insa in celelalte regiuni se vor incadra in limitele normale ale perioadei.

Citeste si: Prognoza meteo: furtuni si grindina in Romania pana miercuri. Ce zone sunt afectate

Prognoza meteo iunie: saptamana 08 - 15 iunie

Apus de soare

In saptamana 08 - 15 iunie vremea se va incalzi simtitor si va incepe sa isi faca aparitia canicula in majoritatea zonelor din tara. Temperaturile se vor incadra in limitele normale pentru aceasta perioada.

In regiunile nordice, centrale si sudice va ploua foarte putin, regimul pluviometric fiind excedentar. Cu toate acestea in vest si in regiunile estice ploile isi vor face aparitia iar cantitatile de precipitatii se vor incadra in normalul perioadei.

Citeste si: Alerta meteo. Cod galben de ploi, vijelii si grindina in 33 de judete!

Prognoza meteo iunie: saptamana 15 - 22 iunie

Apus de soare

In saptamana 15 - 22 iunie vremea va fi caniculara in mare parte din taracu temperaturi specifice pentru perioada finalului de luna. Va ploua razlet in toate zonele din tara, insa cantitatea de precipitatii nu va depasi normalul perioadei, incadrandu-se in limitele anuale.

Prognoza meteo iunie: potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie aparitia unor fenomene nu este exclusa, insa informari asupra acestora vor fi oferite la momentul potrivit.

Prognoza meteo iunie: observatii despre evolutia temperaturii

Informarea Administratiei Nationale de Meteorologie arata ca la inceputul lunii temperaturile vor fi sub media perioadei, in unele zone din tara resimtindu-se chiar un val de frig.

Prognoza meteo iunie: temperaturile vor cunoaste o crestere accentuata spre jumatatea lunii, cu temperaturi maxime de 30 - 32 de grade Celsius, urmand ca spre final acestea sa devina caniculare, cu maxime ce pot ajunge chiar si pana la 35 - 37 de grade Celsius la umbra.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies