Vremea în România se schimbă radical în următoarea perioadă. Sunt anunțate temperaturi mai mari decât valorile normale

Author: Cristina Mocanu

Vremea în România se schimbă radical în următoarea perioadă.

Sursa: https://pixabay.com/

ANM a anunțat vremea pentru perioada viitoare.

Potrivit ANM în următoarea perioadă se vor anunța temperaturi de 18 grade Celsius.

Vremea se schimbă radical în următoarea perioadă

Potrivit ANM, iarna este pe sfârșite, iar primăvara se instalează treptat în țara noastră. Cele mai mari valori vor fi în partea de Sud a României.

Citește și: Prognoza meteo ANM vineri, 17 februarie 2023. Vremea se va încălzi treptat, iar ninsorile se vor regăsi doar în zonele montane

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că în următoarea perioadă vom avea: „o vreme deosebit de caldă, cu valori de temperatură care sâmbătă și duminică vor fi cu peste 10 grade Celsius mai mari față de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă”.

Aceasta a mai menționat că: „Vorbim de valori maxime care duminică se vor situa, în special în regiunile extracarpatice, la valori de peste 15 grade, iar în extremitatea

sudică a țării chiar 17 – 18 grade Celsius”.

După gerul din perioada precedentă, în România, se va instala primăvara

De asemenea, directorul ANM, a anunțat că iarna calendaristică se va încheia de asemenea cu o vreme mai caldă decât în mod obișnuit: „Vremea pentru săptămâna 20-27 februarie, iată ultima săptămâna din iarna calendaristică 2022-2023, ne așteptăm să mențină semnalul unor valori de temperaturi în medie peste ceea ce ar fi normal

pentru ultima decadă a lunii februarie”.

Citește și: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani

La munte va fi mai cald decât în mod normal

Potrivit ANM, vineri, 17 februarie 2023, temperaturile medii vor fi ridicate în zona montană. Înnorările vor persista, va fi lapoviță, dar la peste 1.700 de metri va ninge viscolit. Izolat, se vor strânge cantități însemnate de apă.

Astfel că, sâmbătă, 18 februarie 2023, urmează o perioadă mai călduroasă decât în mod obișnuit, în zona montană. Totuși, din cauza atmosferei închise sunt șanse reale să plouă.

Citește și: Prognoza meteo pentru a doua jumătate a lunii februarie 2023: Vom avea temperaturi de primăvară

În săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar în mod special în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo ANM joi, 16 martie 2023. Vremea se va răci, iar în unele zone vor fi condiții de lapoviță și ninsoare.

Totodată, în săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023, temperaturile medii în intervalul vizat vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în zonele montane, potrivit prognozei ANM.

Sursă: capital.ro

 


După ce s-au despărțit, Radu îi dă în continuare speranțe Cristinei. În gală, atunci când a fost pe cale să fie eliminat, acesta i-a spus tinerei că ar fi așteptat-o afară, asta dacă ar fi plecat acasă.