Vrem o țară ca afară dar mai avem încă drumuri de pământ și căruța în curte! În satele noastre primarii sunt aleși pe viață ca să aibă timp să se acomodeze cu fotoliul și cu problemele comunei!

Author: Ana Filip
Actualizat: 17 feb 2023, 01:17

Primarii, primii la trăi pe vătrai! După principiul a furat dar a și făcut, alegătorii de la țară se mulțumesc cu promisiunile!

Ne dorim o țară ca afară însă mai avem încă drumuri de pământ și căruța în curte. În satele noastre primarii sunt aleși pe viață că să aibă timp să se acomodeze cu fotoliul și cu problemele localității. După principiul a furat dar a și făcut, alegătorii de la țară se mulțumesc cu gălețile de promisiuni. Într-o zi normală de lucru, echipa Asta-i România a luat la pas câteva primarii pentru a-i caută la

locul de muncă pe edili și pentru a-i întreba ce mai fac și cum o mai duc și mai ales în ce stadiu sunt proiectele pentru dezvoltarea urbei.

Vrem o țară că afară dar mai avem încă drumuri de pământ și căruța în curte! 

Veșnicia s-a născut la sat și acolo a înțepenit pe ulițele inundate și pline de noroi, unde lumea nu a coborât din căruță și n-a ieșit

încă din cizmele de cauciuc. Este aceeași țară cu pretenții că afară, în care timpul se scurge lent și are o altă dimensiune, se măsoară de la un mandat de primar, la altul.

Echipa Asta-i România a ajuns în comuna Mârșa, în Județul Giurgiu, o localitate cu 2700 de locuitori, păstorită de 15 ani de o femeie cu mâna de fier.

Din anul 2008, Virginia Drăgan ocupă fotoliul de edil și tot de atunci se chinuie să schimbe față comunei.

„Trotuare nu există deoarece nici utilitățile nu le avem! Nici nu avem cum să avem trotuare, când nu avem canalizare și gaze! Eu sunt primar din 2008! Din 2010 ne străduim să facem canalizarea! Trotuarele nu ne-am grăbit să le facem, pentru că din moment ce eu știu că voi primi finanțare

pentru canalizare abia acum! În 2020 am putut depune pentru gaze! Pentru că n-a fost program de accesare fonduri europene, noi că și comună nu suntem o comună mare cu un potențial economic ridicat astfel încât să mă pot împrumută în banca, că și instituție să faci o investiție! Nu e rentabilă, nu avem agenți economici care să spunem că suntem o comună cu putere financiară și facem!”, a spus Virginia Drăgan, primarul comunei Mârșa.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Dacă a fost bine până acum de ce să fie și mai bine! Asta au înțeles localnicii în 30 de ani de democrație, în care au votat fără să mai aibă vreo așteptare. Nu există cetățean de Mârșa care să nu fi auzit aceste scuze și motive de cel puțin 100 de ori, tuturor le-a intrat în cap lecția că primarul vrea dar nu este lăsat. Până una altă, edilii așteaptă cu nerăbdare mărirea salarială promisă de parlamentari pentru 2023.
Legea care prevede mărirea salariilor pentru primari a fost atacată la Curtea Constituțională, dacă va scăpa nedemontată de judecători atunci le va aduce bani în plus edililor.

Copilărie în sărăcie! O mamă crește singură trei copii, într-o casă veche de pământ ce stă să cadă! „Căsuța asta are o sută de ani! Acoperișul a început sa cadă!” Iată povestea cutremurătoare a Luminiței, o femeie sărmană din Constanța!

Citește și: Vara sunt pe val, iar iarna pe pârtie! Mamaia s-a mutat în Poiana Brașov, unde lumea bună își dă întâlnire în fiecare weekend în sezonul rece! Distracția se ține după modelul de la malul mării!

Citește și: Kanal D, lider absolut de audiență, cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”