Voucherul de 2.000 de lei va fi majorat cu 50%. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 05 mar 2024, 01:30

Voucherul de 2.000 de lei va fi majorat cu 50%. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Sursa: Pexels.com

Marcel Boloș a anunțat vineri, 2 iunie, că voucherul de 2.000 de lei pentru mame se va majora.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut noi declarații despre ajutoarele de stat pe care le primesc milioane de români. Marcel Boloș a transmis că unele vouchere ar urma să fie majorate. Iată care sunt acestea!

Citește și: Se dau 500 de lei de persoană! Marcel Boloș a anunțat cine sunt beneficiarii

Voucherul de 2.000 de lei va fi majorat cu 50%. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Vineri, 2 iunie, Marcel Boloș a transmis că peste 50.000 de carduri educaționale au fost încărcate cu suma de 500 de lei. Datorită acestei măsuri peste 400.000 de copii vulnerabili din România se vor bucura de haine și rechizite școlare.

Mai mult, Marcel Boloș a precizat că, începând de anul viitor, valoarea acestor vouchere ar urma să crească la suma de 750 de lei. Ministrul Marcel Boloș a mai subliniat că aceste carduri sunt încărcate o singură dată pe an. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Vouchere sociale 2023. Când intră pe card următoarea tranșă în valoare de 250 de lei

Totodată, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit și despre vouchere oferite prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”. Acesta a transmis că se vor majora de la suma de 2.000 de lei la 3.000 de lei.

„Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul ‘Sprijin pentru nou-născuți’: pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf.

Nu pot fi achiziționate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern” , a mai declarat ministrul Marcel Boloş.

Citește și: Vești bune pentru români! Guvernul pregătește un pachet amplu de ajutoare. Anunțul făcut de Gabriela Firea