Vouchere sociale 2023. Când intră pe card următoarea tranșă în valoare de 250 de lei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 iun 2023, 08:51

Se vor vira șase tranșe egale, fiecare având valoarea de 250 de lei

Sursa: shutterstock

Vouchere sociale 2023. Milioane de români urmează să primească o nouă tranșă de bani, în valoare de 250 de lei, pe cardurile sociale. Ultima tranșă a fost încărcată în luna aprilie, cu câteva zile mai devreme, datorită Paștelui.

Vouchere sociale 2023. Românii care fac parte din categoriile vulnerabile urmează să primească o nouă tranșă de bani, în valoare de 250 de lei, prin intermediul programului social adoptat de Guvernul Româniai.

Vouchere sociale 2023. Când intră pe carduri următoarea tranșă de bani

Peste câteva zile, în luna iunie, românii care fac parte din categoriile vulnerabile, conform criteriilor stabilite de Guvernul României, vor primi o nouă tranșă de bani, în valoare de 250 de lei.  Luna aceasta, banii vor ajunge la posesorii cardurilor până pe data de 10 iunie.

Conform calendarului care a fost stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul curent, se vor vira șase tranșe egale, fiecare având valoarea de 250 de lei.

Aproximativ 2,4 milioane de persoane primesc acești bani în fiecare lună.

Citește și: Un nou ajutor financiar în valoare de 5000 de euro, anunțat de ministrul Muncii. Românii care vor primi mai mulți bani de la stat

Mai mult decât atât, cardurile sociale, sau tichetele de masă de la stat, nu pot fi folosite pentru nimic altceva decât pentru plata alimentelor și a meselor calde.

Banii sunt virați românilor prin intermediul programului Sprijin pentru România.

Citește și: Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!

Plăți numeroase cu cardurile de energie

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile primesc suma de 1.400 de lei pe an, pentru a plăti facturile la energie electrică sau pentru a achiziționa cele necesare pentru încălzirea locuinței.

Suma este încărcată în două tranșe a câte 700 de lei fiecare, de două ori pe an.

În prima parte a anului 2023, milioane de români au primit prima tranșă de bani și, deja, au efectuat plățile. Până în acest moment, valoarea totală a plăților este de peste 670 de milioane de lei, venind din partea a aproximativ trei milioane de persoane.

Valoarea a aproximativ 145.000

de plăți a depășit suma de 30 de milioane de lei, fiind efectuate prin intermediul unei platforme online. Mai mult decât atât, cea mai mare creștere s-a resimțit în ceea ce privește lemnele de foc, unde peste 92.000 de plăți au fost efectuate prin intermediul cardurilor de energie.

Citește și: Vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro. Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Guvernul a anunțat noile măsuri fiscale pentru 2024: voucherele de vacanță acordate în funcție de nivelul salariului, limitarea sporurilor și facilitățile pentru angajații din IT şi construcții, eliminate

„Compensarea facturilor la energie este unul dintre programele cu cel mai mare număr de beneficiari pe care le-am derulat în sprijinul persoanelor vulnerabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) și constituie un sprijin real pentru plata facturilor la energie pentru 4 milioane de români(...)

Mai mult, ne-am asigurat că permitem plata datoriilor mai vechi de 2023 și că prima tranșă de 700 lei virată pe carduri poate fi folosită până la sfârșitul anului. Reamintesc faptul că, din septembrie, vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a anunțat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene,.